Mini burger sushi

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

La intersecția dintre clasicul burger și sushi se găsește burgerul realizat din ingredientele pentru sushi. De data asta am ales să facem mini burgeri și am introdus în ecuație și varza roșie și mango. Umple o tavă cu ei și ești gata de party.

Ingrediente necesare pentru mini burger sushi

1 cană orez pentru sushi
2-3 căni apă
1 linguriță ulei de susan
1 varză roșie, tocată
1 mango, felii subțiri
4 fâșii suțiri de castravete
1 linguriță ulei de măsline
1 linguriță wasabi
50-100 grame somon afumat
rucola
semințe de susan negru

Mini burger sushi - mod de preparare

  1. Fierbe orezul în apă.
  2. Pune orezul fiert într-un castron și amestecă-l cu uleiul de susan. Lasă la răcit.
  3. Spray-ază cu ulei de măsline un castron mic cu fundul bombat. Pune în el orez fiert și presează ușor.
  4. Pe suprafața de lucru, întoarce castronul cu gura în jos pentru a obține partea superioară a “mini burgerului” din orez. Procedează la fel pentru jumătatea inferioară.
  5. Unge cu un pic de wasabi partea inferioară, adaugă somon, mango, varză roșie, rucola, iar la sfârșit acoperă totul cu cealaltă jumătate de “burger”. Presară cu susan negru. Reia pașii 3-5 pentru ingredientele rămase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *