Mini-burgeri vegetarieni, fără chiflă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 3 porții

Acest preparat poate are aspectul unui burger, dar similaritățile se opresc aici. Chifla nu există aici, iar chifteaua este formată din două felii de cartof dulce. Revenind la chiftea, ea este una formată în principal din legume, și anume din fasole și porumb. Noi am adăugat și puțină brânză, dar dacă vreți o puteți scoate cu totul.

Ingrediente necesare pentru mini-burgeri vegetarieni, fără chiflă

1 cartof dulce mare

250 grame fasole roșie la conservă

100 grame porumb dulce la conservă

50 gramă brânză Monterrey Jack, cubulețe

1 ceapă verde, tocată

1 albuș

piper

sare

1/2 cană mălai

2 linguri maioneză

50 grame salată verde

 

Cum să gătești mini-burgeri vegetarieni, fără chiflă

  1. Taie cartoful dulce în felii groase cam de 1-2 cm. Gătește-le apoi pe grătarul încins timp de 7 minute.
  2. Adaugă fasolea roșie și porumbul dulce într-un bol și pasează-le.
  3. Adaugă brânza, ceapa verde, albușul de ou și jumătate din mălai. Asezonează cu sare și piper și amestecă până când omogenizezi.
  4. Formează chifteluțe cam de diametrul feliilor de cartof dulce și dă-le la frigider pentru 30 de minute.
  5. Dă chifteluțele prin mălaiul rămas.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește chifteluțele până când se rumenesc pe ambele părți. Timpul aproximativ este de 7-8 minute.
  7. Formează burgerii. Întinde maioneza peste feliile de cartof dulce și adaugă chiftelele împreună cu feliile de salată verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *