Ingrediente necesare pentru mini-burgeri vegetarieni, fără chiflă
1 cartof dulce mare
250 grame fasole roșie la conservă
100 grame porumb dulce la conservă
50 gramă brânză Monterrey Jack, cubulețe
1 ceapă verde, tocată
1 albuș
piper
sare
½ cană mălai
2 linguri maioneză
50 grame salată verde
Cum să gătești mini-burgeri vegetarieni, fără chiflă
- Taie cartoful dulce în felii groase cam de 1-2 cm. Gătește-le apoi pe grătarul încins timp de 7 minute.
- Adaugă fasolea roșie și porumbul dulce într-un bol și pasează-le.
- Adaugă brânza, ceapa verde, albușul de ou și jumătate din mălai. Asezonează cu sare și piper și amestecă până când omogenizezi.
- Formează chifteluțe cam de diametrul feliilor de cartof dulce și dă-le la frigider pentru 30 de minute.
- Dă chifteluțele prin mălaiul rămas.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește chifteluțele până când se rumenesc pe ambele părți. Timpul aproximativ este de 7-8 minute.
- Formează burgerii. Întinde maioneza peste feliile de cartof dulce și adaugă chiftelele împreună cu feliile de salată verde.