Mini Choux

Aluatul de choux-uri este folosit cu precădere în patiseriile din Franța la realizarea unora dintre cele mai delicioase deserturi. Este un aluat ușor, cu o textură pufoasă care amintește de cea a eclerurilor. Noi am pregătit pentru ale noastre choux-uri o umplutură delicioasă cu cremă de brânză, nucă și puțină vanilie.
Ingrediente necesare pentru mini Choux
Pentru aluat:
250 ml lapte
100 grame unt
½ linguriță sare
150 grame făină
3 ouă
1 linguriță zahăr vanilat
Pentru umplutură:
50 grame nucă
150 grame cremă de brânză
1 lingură zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Cum să prepari mini Choux
- Încălzește laptele la foc mic și adaugă untul. Amestecă ușor până se topește untul și ia cratița de pe foc.
- Adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă până când se omogenizează aluatul.
- Începe să frămânți aluatul folosind robotul de bucătărie. Adaugă treptat ouăle și încorporează-le în aluat. Adaugă zahărul vanilat și mai amestecă puțin.
- Pune amestecul într-un poș. Porționează apoi choux-urile direct în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Dă chouxurile la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
- Mărunțește nuca folosind blenderul. Apoi amestecă-o cu crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie.
- Folosește umplutura pentru a umple chouxurile.