Mini Choux

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Aluatul de choux-uri este folosit cu precădere în patiseriile din Franța la realizarea unora dintre cele mai delicioase deserturi. Este un aluat ușor, cu o textură pufoasă care amintește de cea a eclerurilor. Noi am pregătit pentru ale noastre choux-uri o umplutură delicioasă cu cremă de brânză, nucă și puțină vanilie.

Ingrediente necesare pentru mini Choux

Pentru aluat:

 

250 ml lapte

100 grame unt

1/2 linguriță sare

150 grame făină

3 ouă

1 linguriță zahăr vanilat

 

Pentru umplutură:

 

50 grame nucă

150 grame cremă de brânză

1 lingură zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

 

 

Mini Choux - mod de preparare

  1. Încălzește laptele la foc mic și adaugă untul. Amestecă ușor până se topește untul și ia cratița de pe foc.
  2. Adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă până când se omogenizează aluatul.
  3. Începe să frămânți aluatul folosind robotul de bucătărie. Adaugă treptat ouăle și încorporează-le în aluat. Adaugă zahărul vanilat și mai amestecă puțin.
  4. Pune amestecul într-un poș. Porționează apoi choux-urile direct în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
  5. Dă chouxurile la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. Mărunțește nuca folosind blenderul. Apoi amestecă-o cu crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie.
  7. Folosește umplutura pentru a umple chouxurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *