Mini galete cu struguri și cremă de brânză
Aceste mini galete sunt versiunea noastră a desertului franțuzesc. Am ales o umplutură cu cremă de brânză, și am adăugat deasupra câțiva struguri, zahăr pudră și un strop de sirop de arțar. Aluatul este făcut de la zero, deci pregătiți-vă, fiindcă nu va fi o rețetă chiar ușoară.
Ingrediente necesare pentru mini galete cu struguri și cremă de brânză
300 grame făină
100 grame zahăr
sare
200 grame unt
100 ml apă
100 grame cremă de brânză
200 grame struguri
1 lingură zahăr pudră
30 ml sirop de arțar
gălbenuș de ou
zahăr brun (opțional)
Cum să prepari mini galete cu struguri și cremă de brânză
- Adaugă făina într-un bol mare împreună cu 100 grame zahăr, sare și unt. Pornește mixerul sau robotul de bucătărie și începe să mixezi.
- Toarnă treptat apa și mixează până când obții un aluat omogen. Înfășoară aluatul în folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l cu un făcăleț.
- Împarte aluatul în 3 forme rotunde de mărime egală și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Întinde crema de brânză peste aluaturi. Adaugă strugurii și zahărul pudră.
- Trage aluatul peste struguri, astfel încât mijlocul plăcintelor să rămână descoperit. Toarnă sirop de arțar și unge-le cu gălbenuș de ou.
- Separat, mai poți adăuga puțin zahăr brun pe deasupra.
- Dă aluaturile la cuptor pentru 30 de minue la 180 de grade Celsius.