Mini galete cu struguri și cremă de brânză

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Aceste mini galete sunt versiunea noastră a desertului franțuzesc. Am ales o umplutură cu cremă de brânză, și am adăugat deasupra câțiva struguri, zahăr pudră și un strop de sirop de arțar. Aluatul este făcut de la zero, deci pregătiți-vă, fiindcă nu va fi o rețetă chiar ușoară.

Ingrediente necesare pentru mini galete cu struguri și cremă de brânză

300 grame făină

100 grame zahăr

sare

200 grame unt

100 ml apă

100 grame cremă de brânză

200 grame struguri

1 lingură zahăr pudră

30 ml sirop de arțar

gălbenuș de ou

zahăr brun (opțional)

Cum să prepari mini galete cu struguri și cremă de brânză

  1. Adaugă făina într-un bol mare împreună cu 100 grame zahăr, sare și unt. Pornește mixerul sau robotul de bucătărie și începe să mixezi.
  2. Toarnă treptat apa și mixează până când obții un aluat omogen. Înfășoară aluatul în folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Scoate aluatul de la frigider și întinde-l cu un făcăleț.
  4. Împarte aluatul în 3 forme rotunde de mărime egală și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Întinde crema de brânză peste aluaturi. Adaugă strugurii și zahărul pudră.
  6. Trage aluatul peste struguri, astfel încât mijlocul plăcintelor să rămână descoperit. Toarnă sirop de arțar și unge-le cu gălbenuș de ou.
  7. Separat, mai poți adăuga puțin zahăr brun pe deasupra.
  8. Dă aluaturile la cuptor pentru 30 de minue la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *