Mini-pateuri cu file de cod și legume
Crocante, calde, și având o umplutură delicioasă, sunt puține motive pentru care nu ai găti aceste mini-pateuri. Umplutura are ca element principal fileul de cod, tras la tigaie cu puțină ceapă și ardei gras. Aceste foietaje sunt gata în mai puțin de o oră, astfel încât sunt o opțiune bună și pentru cei aflați pe grabă!
Ingrediente necesare pentru mini-pateuri cu file de cod și legume
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
½ ardei gras verde, tocat
½ ardei gras roșu, tocat
300 grame file de cod, cubulețe
sare
piper
200 grame aluat foietaj
2 gălbenușuri, bătute
2 lingurițe semințe de susan negru
Cum să prepari mini-pateuri cu file de cod și legume
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa, ardeiul gras și ține pe foc încă 1-2 minute.
- Adaugă fileul de cod și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper și gătește timp de 2-3 minute.
- Taie aluatul în forme de pătrat cu o margine de aproximativ 5 centimetri.
- Adaugă în jur de o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat.
- Trage un colț peste colțul opus și sigilează umplutura presând cu o furculiță.
- Unge pateurile cu ou bătut și presară puțin susan pe deasupra.
- Așază pateurile într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Dă tava la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.