Mini-pateuri cu file de cod și legume

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Crocante, calde, și având o umplutură delicioasă, sunt puține motive pentru care nu ai găti aceste mini-pateuri. Umplutura are ca element principal fileul de cod, tras la tigaie cu puțină ceapă și ardei gras. Aceste foietaje sunt gata în mai puțin de o oră, astfel încât sunt o opțiune bună și pentru cei aflați pe grabă!

Ingrediente necesare pentru mini-pateuri cu file de cod și legume

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

½ ardei gras verde, tocat

½ ardei gras roșu, tocat

300 grame file de cod, cubulețe

sare

piper

200 grame aluat foietaj

2 gălbenușuri, bătute

2 lingurițe semințe de susan negru

 

Cum să prepari mini-pateuri cu file de cod și legume

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa, ardeiul gras și ține pe foc încă 1-2 minute.
  3. Adaugă fileul de cod și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper și gătește timp de 2-3 minute.
  4. Taie aluatul în forme de pătrat cu o margine de aproximativ 5 centimetri.
  5. Adaugă în jur de o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat.
  6. Trage un colț peste colțul opus și sigilează umplutura presând cu o furculiță.
  7. Unge pateurile cu ou bătut și presară puțin susan pe deasupra.
  8. Așază pateurile într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  9. Dă tava la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *