Mini-pizza în formă de covrigi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Vă place pizza? Dar covrigii? Cred că intuim răspunsul la ambele întrebări. Iar dacă vreți să vă bucurați de ambele preparate într-unul singur, vă recomandăm această rețetă. Avem un aluat de pizza făcut de noi, căruia i-am dat o formă rotundă de covrig. Apoi, am adăugat toppingurile noastre preferate. Pregătiți acest preparat pentru o seară memorabilă alături de prietenii voștri!

Ingrediente necesare pentru mini-pizza în formă de covrigi

350 grame făină

1 lingură oregano

1 linguriță praf de copt

sare

1 linguriță zahăr

1 lingură iaurt

1 linguriță ulei de măsline

1 cană apă

200 grame sos de roșii

1 lingură busuioc uscat

3 linguri parmezan ras

3 cârnați, felii subțiri

 

Cum să prepari mini-pizza în formă de covrigi

  1. Toarnă făina într-un bol mare și adaugă oregano, praf de copt, puțină sare și zahăr.
  2. Adaugă iaurtul și uleiul de măsline, apoi începe să pasezi compoziția cu blenderul.
  3. Toarnă treptat apa și amestecă până când obții un aluat omogen și lipicios.
  4. Lasă aluatul la crescut, într-un bol acoperit cu un prosop.
  5. Rupe bucățele din aluat și întinde-le cu un făcăleț. Înceacă să obții în jur de 6-8 bucățele.
  6. Așază aluaturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosește gura unui pahar sau orice formă rotundă pentru a face o gaură în mijloc, ca la covrigi.
  7. Dă la o parte formele rotunde și întinde sosul de roșii peste aluatul rămas.
  8. Asezonează cu busuioc, apoi adaugă parmezan și feliile de cârnați.
  9. Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *