Mini-pizza în formă de covrigi
Vă place pizza? Dar covrigii? Cred că intuim răspunsul la ambele întrebări. Iar dacă vreți să vă bucurați de ambele preparate într-unul singur, vă recomandăm această rețetă. Avem un aluat de pizza făcut de noi, căruia i-am dat o formă rotundă de covrig. Apoi, am adăugat toppingurile noastre preferate. Pregătiți acest preparat pentru o seară memorabilă alături de prietenii voștri!
Ingrediente necesare pentru mini-pizza în formă de covrigi
350 grame făină
1 lingură oregano
1 linguriță praf de copt
sare
1 linguriță zahăr
1 lingură iaurt
1 linguriță ulei de măsline
1 cană apă
200 grame sos de roșii
1 lingură busuioc uscat
3 linguri parmezan ras
3 cârnați, felii subțiri
Cum să prepari mini-pizza în formă de covrigi
- Toarnă făina într-un bol mare și adaugă oregano, praf de copt, puțină sare și zahăr.
- Adaugă iaurtul și uleiul de măsline, apoi începe să pasezi compoziția cu blenderul.
- Toarnă treptat apa și amestecă până când obții un aluat omogen și lipicios.
- Lasă aluatul la crescut, într-un bol acoperit cu un prosop.
- Rupe bucățele din aluat și întinde-le cu un făcăleț. Înceacă să obții în jur de 6-8 bucățele.
- Așază aluaturile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosește gura unui pahar sau orice formă rotundă pentru a face o gaură în mijloc, ca la covrigi.
- Dă la o parte formele rotunde și întinde sosul de roșii peste aluatul rămas.
- Asezonează cu busuioc, apoi adaugă parmezan și feliile de cârnați.
- Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.