Mini sandvișuri cu budincă Yorkshire

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Budinca Yorkshire e un preparat englezesc făcut din trei ingrediente: ouă, lapte și făină. De fapt, arată ca niște brioșe și sunt foarte versatile, pentru că pot fi servite în multe feluri. Noi am ales să facem câteva mini sandvișuri diferite. Simte-te liber să modifici umpluturile după pofta inimii!

Ingrediente necesare pentru mini sandvișuri cu budincă Yorkshire

2 linguri ulei de măsline

⅓ cană lapte

2 ouă

⅓ cană făină

80 grame mozzarella proaspătă

50 grame roșii deshidratate, tăiate fâșii

2 frunze busuioc

50 grame brânză feta, cuburi

2 felii prosciutto crudo

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin

80 grame șuncă, tăiată fâșii

50 grame brânză cheddar, răzuită

1 ceapă verde, tăiată în felii subțiri

Cum să prepari mini sandvișuri cu budincă Yorkshire

  1. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  2. Unge cu ulei de măsline o tavă pentru brioșe cu 6 forme apoi încinge-o la cuptor 10 minute.
  3. Pune laptele, ouăle și făina într-un vas înalt. Amestecă totul cu un mixer vertical.
  4. Toarnă aluatul obținut în cele 6 forme de brioșe.
  5. Coace la cuptor pentru 12-14 minute, crescând temperatura la 220⁰C.
  6. Când budinca Yorkshire este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcorească.
  7. Taie apoi pe orizontală fiecare budincă, pentru a asambla mini sandvișurile.
  8. Fă două cu felii de mozzarella, roșii uscate și busuioc.
  9. Fă două cu brânză feta, prosciutto crudo și pătrunjel proaspăt.
  10. Fă două cu șuncă, brânză cheddar și ceapă verde.
  11. Dă mini sandvișurile la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180⁰C.
  12. Servește mini sandvișurile călduțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *