Minitarte cu Nutella și înghețată

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 20 de minute
  • 6 porții

Mănânci Nutella? Și dacă da, atunci cum obișnuiești să o consumi? Te întrebăm fiindcă vrem să-ți propunem un mod minunat de a integra această cremă de ciocolată cu zahăr într-o rețetă de minitarte cu înghețată de vanilie. Dacă te interesează, urmază pașii de mai jos. Merită, să știi.

Ingrediente necesare pentru minitarte cu Nutella și înghețată

1 cană apă
1 cană lapte
60 g unt
⅓ cană zahăr brun
sare
2 căni făină
4 ouă
200 g Nutella
înghețată de vanilie
topping de ciocolată
topping de caramel

Cum să prepari minitarte cu Nutella și înghețată

  1. Toarnă apa și laptele într-o oală la foc mic. Adaugă untul, zahărul brun și un pic de sare.
  2. Gătește, amestecând încontinuu până când se topește untul.
  3. Adaugă făina. Continuă să gătești, amestecând până obții o compoziție cremoasă.
  4. Lasă la răcit.
  5. Adaugă ouăle și amestecă cu mixează.
  6. Transferă amestecul într-un poș.
  7. Acoperă cu acest amestec mai multe forme ale unei tăvi pentru copt brioșe așezată cu gura în jos.
  8. Presară cu un pic de zahăr brun și lasă la frigider 2 ore.
  9. Prăjește “coșulețele” în ulei încins până se rumenesc.
  10. Acoperă interiorul acestora cu Nutella, apoi umple cu înghețată.
  11. Servește-le ornate cu topping de ciocolată și de caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *