Ingrediente necesare pentru minitarte cu Nutella și înghețată
1 cană apă
1 cană lapte
60 g unt
⅓ cană zahăr brun
sare
2 căni făină
4 ouă
200 g Nutella
înghețată de vanilie
topping de ciocolată
topping de caramel
Cum să gătești minitarte cu Nutella și înghețată
- Toarnă apa și laptele într-o oală la foc mic. Adaugă untul, zahărul brun și un pic de sare.
- Gătește, amestecând încontinuu până când se topește untul.
- Adaugă făina. Continuă să gătești, amestecând până obții o compoziție cremoasă.
- Lasă la răcit.
- Adaugă ouăle și amestecă cu mixează.
- Transferă amestecul într-un poș.
- Acoperă cu acest amestec mai multe forme ale unei tăvi pentru copt brioșe așezată cu gura în jos.
- Presară cu un pic de zahăr brun și lasă la frigider 2 ore.
- Prăjește “coșulețele” în ulei încins până se rumenesc.
- Acoperă interiorul acestora cu Nutella, apoi umple cu înghețată.
- Servește-le ornate cu topping de ciocolată și de caramel.