Minitarte cu vișine și blat de biscuiți

  • Dificultate: Mare
  • 4 ore și 30 de minute
  • 6 porții

Bine, bine, știm că vă plac dulciurile, dar de câte ori ați încercat gustul acrișor împreună cu cel dulce? Haideți să încercăm cu o tartă cu vișine al cărei blat îl vom face din biscuiți cu ovăz, biscuiți Amaretto și făină de migdale. Dacă doriți, tăiați tarta în minitarte cu ajutorul unor forme pentru tăiat fursecuri. Noi așa am făcut.

Ingrediente necesare pentru minitarte cu vișine și blat de biscuiți

350 grame biscuiți Amaretti

100 grame biscuiți cu ovăz

2 linguri făină de migdale

½ cană unt topit

500 grame vișine congelate

30 grame unt

3 linguri biscuiți zdrobiți

300 grame cremă de brânză

3 gălbenușuri

1 cană zahăr pudră

apă

3 foi de gelatină

½ cană de lapte

Cum să prepari minitarte cu vișine și blat de biscuiți

  1. Zdrobește biscuiții Amaretto și pe cei cu ovăz amestecați, cu făina de migdale, într-un robot de bucătărie, până când capătă consistența unui aluat fărâmicios. Pe parcurs, adaugă și untul topit.
  2. Pune amestecul într-o tavă de copt Springform și presează-l pe fundul tăvii. Lasă-l la frigider 30 de minute.
  3. Pune vișinele într-o oală la foc mic. Amestecă încontinuu și fierbe-le până când încep să lase lichid.
  4. Pasează-le folosind un mixer vertical.
  5. Adaugă untul și amestecă până când se topește.
  6. Adaugă biscuiții zdrobiți, amestecă, iar apoi ia de pe foc.
  7. Întinde acest amestect peste blatul din biscuiți și făină de migdale. Lasă să se răcească apoi bagă la frigider din nou pentru 30 de minute.
  8. Adaugă crema de brânză, gălbenușurile și zahărul pudră într-un castron. Amestecă cu mixerul până când obții o cremă omogenă. Lasă deoparte.
  9. Lasă foițele de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă.
  10. Încălzește laptele într-o oală 2-3 minute la foc mic.
  11. Adaugă foițele de gelatină înmuiate în oala cu laptele și amestecă până cînd se topesc.
  12. Varsă laptele în castronul cu cremă și mai amestecă cu mixerul.
  13. Întinde și acest amestec în tava de copt, apoi lasă la frigider 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *