Ingrediente necesare pentru minitarte cu vișine și blat de biscuiți
350 grame biscuiți Amaretti
100 grame biscuiți cu ovăz
2 linguri făină de migdale
½ cană unt topit
500 grame vișine congelate
30 grame unt
3 linguri biscuiți zdrobiți
300 grame cremă de brânză
3 gălbenușuri
1 cană zahăr pudră
apă
3 foi de gelatină
½ cană de lapte
Cum să gătești minitarte cu vișine și blat de biscuiți
- Zdrobește biscuiții Amaretto și pe cei cu ovăz amestecați, cu făina de migdale, într-un robot de bucătărie, până când capătă consistența unui aluat fărâmicios. Pe parcurs, adaugă și untul topit.
- Pune amestecul într-o tavă de copt Springform și presează-l pe fundul tăvii. Lasă-l la frigider 30 de minute.
- Pune vișinele într-o oală la foc mic. Amestecă încontinuu și fierbe-le până când încep să lase lichid.
- Pasează-le folosind un mixer vertical.
- Adaugă untul și amestecă până când se topește.
- Adaugă biscuiții zdrobiți, amestecă, iar apoi ia de pe foc.
- Întinde acest amestect peste blatul din biscuiți și făină de migdale. Lasă să se răcească apoi bagă la frigider din nou pentru 30 de minute.
- Adaugă crema de brânză, gălbenușurile și zahărul pudră într-un castron. Amestecă cu mixerul până când obții o cremă omogenă. Lasă deoparte.
- Lasă foițele de gelatină la înmuiat într-un castron cu apă.
- Încălzește laptele într-o oală 2-3 minute la foc mic.
- Adaugă foițele de gelatină înmuiate în oala cu laptele și amestecă până cînd se topesc.
- Varsă laptele în castronul cu cremă și mai amestecă cu mixerul.
- Întinde și acest amestec în tava de copt, apoi lasă la frigider 3 ore.