„Morcovi prăjiți” la cuptor cu bacon

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Dacă denumirea ți se pare ciudată, stai să-ți explicăm. Este un joc de cuvinte între cartofii prăjiți, făcuți însă în cuptor, cartofi care sunt de fapt … morcovi, ai înțeles? Ce prăjim cu adevărat este bacon-ul pe care îl presărăm peste morcovii condimentați. Oricum, după rețeta asta, dacă aveai ceva de împărțit cu morcovii, îi vei iubi.

Ingrediente necesare pentru „Morcovi prăjiți” la cuptor cu bacon

200 grame morcovi
1 lingură ulei de măsline
sare de mare
piper
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță rozmarin
6 felii bacon, tăiate mărunt

Cum să gătești „Morcovi prăjiți” la cuptor cu bacon

  1. Curăță morcovii, taie-i pe jumătate, iar apoi taie fiecare jumătate în patru pe lungime (alumette).
  2. Pune morcovii tăiați într-un castron, stropește-i cu uleiul de măsline și asezonează-i cu sare de mare, piper, ceapă pudră și rozmarin. Amestecă.
  3. Așază-i în tava de copt pe hârtie pergament și bagă-i la cuptor 15 minute la 180˚C. Poți să mai pui în tavă și câteva crenguțe de rozmarin.
  4. Prăjește bacon-ul la tigaie.
  5. Presară-l peste cartofi în tavă, apoi mai bagă la cuptor 5 minute la 180˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *