Ingrediente necesare pentru „Morcovi prăjiți” la cuptor cu bacon
200 grame morcovi
1 lingură ulei de măsline
sare de mare
piper
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță rozmarin
6 felii bacon, tăiate mărunt
Cum să prepari „Morcovi prăjiți” la cuptor cu bacon
- Curăță morcovii, taie-i pe jumătate, iar apoi taie fiecare jumătate în patru pe lungime (alumette).
- Pune morcovii tăiați într-un castron, stropește-i cu uleiul de măsline și asezonează-i cu sare de mare, piper, ceapă pudră și rozmarin. Amestecă.
- Așază-i în tava de copt pe hârtie pergament și bagă-i la cuptor 15 minute la 180˚C. Poți să mai pui în tavă și câteva crenguțe de rozmarin.
- Prăjește bacon-ul la tigaie.
- Presară-l peste cartofi în tavă, apoi mai bagă la cuptor 5 minute la 180˚C.