Mousse cu mango și fistic
Acest mousse cu mango și fistic este ideal dacă vă plac deserturile ușoare și răcoritoare. În plus, este o ocazie bună să testați și arome cu care sunteți mai puțin obișnuiți. Iar în plus, acest desert se face foarte ușor, fiind ideal pentru atunci când sunteți aflați pe grabă.
Ingrediente necesare pentru mousse cu mango și fistic
50 grame fistic, fără coajă
1 mango mare, tăiat în cubulețe
250 grame mascarpone
1 linguriță zahăr de mesteacăn
1 linguriță esență de rom
coacăze roșii (opțional)
Cum să prepari mousse cu mango și fistic
- Adaugă fisticul mărunțit într-un blender și pasează-l.
- Curăță blenderul și pasează și cubulețele de mango.
- Trece mango-ul pasat printr-o strecurătoare direct într-un bol mare.
- Adaugă crema de mascarpone, zahărul de mesteacăn și amestecă bine cu o spatulă până omogenizezi.
- Toarnă esența de rom și adaugă jumătate din fisticul mărunțit. Amestecă și omogenizează.
- Adaugă compoziția într-un poș și apoi toarnă-o în 3 pahare de servire.
- La final, presară fisticul rămas pe deasupra.
- Poți decora cu fructe precum coacăze roșii sau zmeură.