Ingrediente necesare pentru mousse cu mascarpone și sos de fructe de pădure
4 gălbenușuri
3 linguri zahăr
250 grame mascarpone
200 ml frișcă lichidă
1 lingură unt
200 grame fructe de pădure congelate
2 linguri miere
2 linguri coniac
2 lingurițe coajă de lime
Cum să prepari mousse cu mascarpone și sos de fructe de pădure
- Mixează gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr într-un bol mare.
- Adaugă brânza mascarpone și amestecă cu o spatulă până omogenizezi. Dă compoziția obținută la frigider pentru 30 de minute.
- Mixează frișca lichidă împreună cu zahărul rămas până când obții o compoziție tare.
- Amestecă frișca împreună cu compoziția de mascarpone folosind o spatulă.
- Topește untul într-o tigaie pe foc mic. Adaugă fructele congelate și ține pe foc timp de 2-3 minute.
- Adaugă mierea, coniacul și coaja de lime. Amestecă bine, ia preparatul de pe foc și lasă-l la răcit.
- Adaugă mousse-ul în pahare de servit, și toarnă sosul de fructe de pădure pe deasupra!