Mousse cu mascarpone și sos de fructe de pădure

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

Acest mousse cremos și catifelat se face extrem de ușor, și este și foarte gustos. Pentru a echilibra crema dulce, am folosit și un sos de fructe de pădure, aromat cu puțină miere, coniac și coajă de lime. Pentru un efect și mai spectaculos, vă recomandăm să serviți acest desert într-un pahar înalt!

Ingrediente necesare pentru mousse cu mascarpone și sos de fructe de pădure

4 gălbenușuri

3 linguri zahăr

250 grame mascarpone

200 ml frișcă lichidă

1 lingură unt

200 grame fructe de pădure congelate

2 linguri miere

2 linguri coniac

2 lingurițe coajă de lime

 

Cum să gătești mousse cu mascarpone și sos de fructe de pădure

  1. Mixează gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr într-un bol mare.
  2. Adaugă brânza mascarpone și amestecă cu o spatulă până omogenizezi. Dă compoziția obținută la frigider pentru 30 de minute.
  3. Mixează frișca lichidă împreună cu zahărul rămas până când obții o compoziție tare.
  4. Amestecă frișca împreună cu compoziția de mascarpone folosind o spatulă.
  5. Topește untul într-o tigaie pe foc mic. Adaugă fructele congelate și ține pe foc timp de 2-3 minute.
  6. Adaugă mierea, coniacul și coaja de lime. Amestecă bine, ia preparatul de pe foc și lasă-l la răcit.
  7. Adaugă mousse-ul în pahare de servit, și toarnă sosul de fructe de pădure pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *