Mousse de cătină
Folosită din cele mai vechi timpuri, cătina este cu adevărat un ingredient minune. Are cantități importante de vitamine, minerale și aminoacizi, și este considerată a fi unul din principalii inamici ai răcelii. Astăzi însă, vrem să v-o oferim într-o formă în care probabil nu ați mai servit-o. Preparați acest mousse și bucurați-vă de un desert cu adevărat sănătos.
Ingrediente necesare pentru mousse de cătină
2 lingurițe gelatină
100 grame zahăr
2 linguri suc de lămâie
200 ml sirop de cătină
3 linguri frișcă
Cum să prepari mousse de cătină
- Gelatina se pune într-un bol mic și se toarnă apa rece peste ea. Apoi se lasă la dizolvat.
- Adaugă zahărul într-o cratiță și pune-o pe foc. Toarnă suficientă apă cât să îl acoperi și adaugă sucul de lămâie.
- Fierbe siropul timp de 3-4 minute până când se topește zahărul.
- Amestecă siropul cu gelatina, siropul de cătină și frișca până când obții o compoziție omogenă.
- Toarnă mousse-ul în pahare de servire.