Mousse de cătină

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 2 porții

Folosită din cele mai vechi timpuri, cătina este cu adevărat un ingredient minune. Are cantități importante de vitamine, minerale și aminoacizi, și este considerată a fi unul din principalii inamici ai răcelii. Astăzi însă, vrem să v-o oferim într-o formă în care probabil nu ați mai servit-o. Preparați acest mousse și bucurați-vă de un desert cu adevărat sănătos.

Ingrediente necesare pentru mousse de cătină

2 lingurițe gelatină

100 grame zahăr

2 linguri suc de lămâie

200 ml sirop de cătină

3 linguri frișcă

Cum să gătești mousse de cătină

  1. Gelatina se pune într-un bol mic și se toarnă apa rece peste ea. Apoi se lasă la dizolvat.
  2. Adaugă zahărul într-o cratiță și pune-o pe foc. Toarnă suficientă apă cât să îl acoperi și adaugă sucul de lămâie.
  3. Fierbe siropul timp de 3-4 minute până când se topește zahărul.
  4. Amestecă siropul cu gelatina, siropul de cătină și frișca până când obții o compoziție omogenă.
  5. Toarnă mousse-ul în pahare de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *