Mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Există o variantă de mousse, care aduce vag cu ciocolata caldă. Iat-o aici. Folosește tehnica bain-marie pentru a topi ciocolata și a crea compoziția cu gălbenușuri pentru mousse în care vei include apoi și frișcă. Pentru a face lucrurile cum trebuie, pregătește și un jeleu din vin alb cu stafide pe care îl vei servi împreună cu mousse-ul.

Ingrediente necesare pentru mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide

1 cană frișcă lichidă
1 ½ căni lapte
200 grame ciocolată rasă
3/4 cană zahăr
8 gălbenușuri
90 grame unt
1 cană vin alb
⅔ cană stafide

Cum să prepari mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide

  1. Toarnă frișca lichidă în bolul mixerului și bate-o până obții frișcă.
  2. Bain-marie: toarnă laptele într-un bol așezat peste o oală umplută pe jumătate cu apă la foc mediu. Adaugă ciocolata rasă. Amestecă continuu cu telul timp de 10 minute sau până se topește ciocolata.
  3. Adaugă 1/2 cană de zahăr și amestecă bine.
  4. Adaugă treptat și gălbenușurile amestecând constant.
  5. Completează cu untul și continuă să amesteci până ce acesta se topește. Ia de pe foc.
  6. Toarnă treptat ciocolata topită peste frișcă, amestecând încontinuu.
  7. Toarnă amestecul în pahare și lasă să se răcească.
  8. Toarnă vinul alb într-o oală la foc mic. Completează cu zahărul rămas și cu stafidele.
  9. Fierbe și amestecă încontinuu 10 minute sau până când obții jeleul.
  10. Servește jeleul împreună cu mousse-ul de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *