Mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide

Există o variantă de mousse, care aduce vag cu ciocolata caldă. Iat-o aici. Folosește tehnica bain-marie pentru a topi ciocolata și a crea compoziția cu gălbenușuri pentru mousse în care vei include apoi și frișcă. Pentru a face lucrurile cum trebuie, pregătește și un jeleu din vin alb cu stafide pe care îl vei servi împreună cu mousse-ul.
Ingrediente necesare pentru mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide
1 cană frișcă lichidă
1 ½ căni lapte
200 grame ciocolată rasă
3/4 cană zahăr
8 gălbenușuri
90 grame unt
1 cană vin alb
⅔ cană stafide
Cum să prepari mousse de ciocolată cu jeleu de vin și stafide
- Toarnă frișca lichidă în bolul mixerului și bate-o până obții frișcă.
- Bain-marie: toarnă laptele într-un bol așezat peste o oală umplută pe jumătate cu apă la foc mediu. Adaugă ciocolata rasă. Amestecă continuu cu telul timp de 10 minute sau până se topește ciocolata.
- Adaugă 1/2 cană de zahăr și amestecă bine.
- Adaugă treptat și gălbenușurile amestecând constant.
- Completează cu untul și continuă să amesteci până ce acesta se topește. Ia de pe foc.
- Toarnă treptat ciocolata topită peste frișcă, amestecând încontinuu.
- Toarnă amestecul în pahare și lasă să se răcească.
- Toarnă vinul alb într-o oală la foc mic. Completează cu zahărul rămas și cu stafidele.
- Fierbe și amestecă încontinuu 10 minute sau până când obții jeleul.
- Servește jeleul împreună cu mousse-ul de ciocolată.