Mousse de ciocolată și praline cu nuci
Nimeni nu va rezista acestui desert! Întâi vei topi ciocolată neagră pe care o vei îndulci și amesteca cu frișcă și albușuri bătute. Vei servi mousse-ul cu praline făcute chiar de tine dintr-un amestec de nuci, biscuiți cu ghimbir și unt de arahide. Le vei tăvăli prin fulgi de cocos și le vei orna cu topping pentru ciocolată (poți să-l iei de la magazine sau poți, pur și simplu să topești mai multă ciocolată).
Ingrediente necesare pentru mousse de ciocolată și praline cu nuci
200 grame ciocolată neagră, bucăți
¼ cană apă caldă
4 albușuri de ou
¼ cană zahăr
1 cană frișcă lichidă
⅔ cană nuci
60 grame biscuiți cu ghimbir
3 linguri unt de arahide
2 linguri fulgi de cocos
ciocolată pentru topping
Cum să prepari mousse de ciocolată și praline cu nuci
- Topește ciocolata prin metoda bain-marie: pune-o într-un castron termorezistent, așezat deasupra unei oale umplută pe jumătate cu apă la foc mic. Amestecă încontinuu până se topește ciocolata.
- Ia de pe foc și toarnă peste ciocolată apa caldă. Amestecă și lasă deoparte.
- Toarnă albușurile de ou într-un castron și bate-le folosind mixerul. Adaugă zahărul și omogenizează. Lasă deoparte.
- Toarnă frișca lichidă într-un castron și bate-o până obții o consistență cremoasă.
- Adaug-o în castronul cu ciocolată topită dimpreună cu albușurile bătute. Încorporează-le.
- Transferă compoziția într-un poș și umple cu ea câteva pahare (nu până la vârf). Lasă-le la frigider 4 ore.
- Mărunțește nucile în blender, apoi transferă-le într-un castron.
- Zdrobește biscuiții în blender și adaugă-i peste nucile mărunțite.
- Adaugă și untul de arahide și omogenizează.
- Utilizează tot amestecul pentru a face praline pe care apoi le vei tăvăli prin fulgii de cocos.
- Transferă-le pe o tavă, ornează-le cu ciocolată pentru topping și lasă-le la frigider 30 de minute.
- Servește pralinele împreună cu mousse-ul.