Mousse de ciocolată și praline cu nuci

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 5 porții
Mousse de ciocolată și praline cu nuci

Nimeni nu va rezista acestui desert! Întâi vei topi ciocolată neagră pe care o vei îndulci și amesteca cu frișcă și albușuri bătute. Vei servi mousse-ul cu praline făcute chiar de tine dintr-un amestec de nuci, biscuiți cu ghimbir și unt de arahide. Le vei tăvăli prin fulgi de cocos și le vei orna cu topping pentru ciocolată (poți să-l iei de la magazine sau poți, pur și simplu să topești mai multă ciocolată).

Ingrediente

200 grame ciocolată neagră, bucăți
1/4 cană apă caldă
4 albușuri de ou
1/4 cană zahăr
1 cană frișcă lichidă
2/3 cană nuci
60 grame biscuiți cu ghimbir
3 linguri unt de arahide
2 linguri fulgi de cocos
ciocolată pentru topping

Etape

  1. Topește ciocolata prin metoda bain-marie: pune-o într-un castron termorezistent, așezat deasupra unei oale umplută pe jumătate cu apă la foc mic. Amestecă încontinuu până se topește ciocolata.
  2. Ia de pe foc și toarnă peste ciocolată apa caldă. Amestecă și lasă deoparte.
  3. Toarnă albușurile de ou într-un castron și bate-le folosind mixerul. Adaugă zahărul și omogenizează. Lasă deoparte.
  4. Toarnă frișca lichidă într-un castron și bate-o până obții o consistență cremoasă.
  5. Adaug-o în castronul cu ciocolată topită dimpreună cu albușurile bătute. Încorporează-le.
  6. Transferă compoziția într-un poș și umple cu ea câteva pahare (nu până la vârf). Lasă-le la frigider 4 ore.
  7. Mărunțește nucile în blender, apoi transferă-le într-un castron.
  8. Zdrobește biscuiții în blender și adaugă-i peste nucile mărunțite.
  9. Adaugă și untul de arahide și omogenizează.
  10. Utilizează tot amestecul pentru a face praline pe care apoi le vei tăvăli prin fulgii de cocos.
  11. Transferă-le pe o tavă, ornează-le cu ciocolată pentru topping și lasă-le la frigider 30 de minute.
  12. Servește pralinele împreună cu mousse-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *