Mousse de mascarpone cu minciunele

Vin prietenii în vizită? Pregătește din timp aluatul și un mousse de mascarpone, astfel încât să nu ai altceva de făcut când vin ei decât să prăjești rapid minciunelele. Ai grijă totuși, mousseul conține ouă crude, așa că asigură-te că toți invitații le tolerează!
Ingrediente necesare pentru mousse de mascarpone cu minciunele
Pentru minciunele:
1 cană făină
50 grame unt, topit
2 ouă
2 linguri zahăr
2 linguri coniac
½ linguriță coajă rasă de lime
sare
ulei pentru prăjit
2 linguri zahăr pudră, pentru decorat
Pentru mousse:
2 linguri zahăr
1 ou
1 găbenuș
1 cană frișcă bătută
Cum să prepari mousse de mascarpone cu minciunele
Pentru minciunele:
- Pune făina direct pe blatul de lucru, apoi formează cu mâna o gaură în mijloc.
- Adaugă în centru untul topit, ouăle, zahărul, coniacul și coaja de lime. Pune un praf de sare.
- Amestecă folosindu-ți mâinile, apoi frământă până când obții un aluat ferm. Formează o bilă de aluat, apoi înfășoar-o în folie de plastic și dă-o la frigider pentru 30 de minute.
- După o jumătate de oră, presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Taie fâșii dreptunghiulare subțiri de aluat.
- Încinge ulei într-o tigaie și prăjește minciunelele pe ambele părți până devin aurii.
- Scoate-le pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi grăsimea în exces.
- Dacă vrei, înainte de servire, le poți presăra cu zahăr pudră.
Pentru mousse:
- Adaugă zahărul, oul și gălbenușul într-un bol. Amestecă bine cu un mixer.
- Adaugă brânza mascarpone. Amestecă inițial cu o lingură, apoi cu mixerul, până când zahărul se dizolvă.
- Adaugă frișca și încorporeaz-o cu o spatulă.
Servește mousse-ul de mascarpone cu minciunele.