Mousse de mascarpone cu sirop de fructe de pădure

  • Dificultate: Mică
  • 50 de minute
  • 4 porții
Mousse de mascarpone cu sirop de fructe de pădure

Ne putem juca la infinit pe tema mousse-ului. Inițial apărut în Franța, acum poate fi considerat ca aparținând Lumii. Pe cel de față îl vom prepara cu mascarpone. Pentru topping am ales fructele de pădure pe care le vom trage un pic la tigaie cu unt, miere și coniac. Ce zici de așa desert?

Ingrediente necesare pentru mousse de mascarpone cu sirop de fructe de pădure

4 gălbenușuri
3 linguri zahăr
250 grame mascarpone
1 cană frișcă lichidă
2-3 lingurițe unt
1 cană mix de fructe de pădure
1-2 linguri miere
1-2 linguri coniac
coajă rasă de lime

Mousse de mascarpone cu sirop de fructe de pădure - mod de preparare

  1. Bate ouăle într-un castron împreună cu 2 linguri de zahăr.
  2. Adaugă brânza mascarpone și amestecă.
  3. Lasă la frigider 30 minute.
  4. Bate frișca cu zahărul rămas (1 lingură) până obții o consistență cremoasă.
  5. Amestecă compoziția de mascarpone cu frișca. Lasă deoparte.
  6. Topește untul într-o tigaie la foc mic.
  7. Adaugă fructele de pădure și gătește-le 2-3 minute sau până când încep să lase lichid.
  8. Completează cu mierea și coniacul și asezonează cu coajă rasă de lime. Amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *