Mousse de pepene galben

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 2 porții

Putem folosi gustul biscuiților Oreo, pe care îi găsim peste tot, pentru a desăvârși mousse-ul din pepene galben și zmeură pe care vi l-am pregătit de data asta. Vom bate niște albușuri ca să avem o bază cremoasă și vom perfecționa totul cu arome de vanilie și portocale. Apoi vom servi totul cu stil.

Ingrediente necesare pentru mousse de pepene galben

3 foi de gelatină
3/4 cană apă
1 pepene galben
60 grame zmeură
2 lingurițe zahăr pudră
esență de vanilie
esență de portocale
30 grame unt
2 albușuri
1/3 cană zahăr
200 grame biscuiți Oreo

Cum să gătești mousse de pepene galben

  1. Lasă foile de gelatină la înmuiat într-un vas cu apă.
  2. Curăță pepenele galben de semințe, curăță-l de coajă și taie-l în cuburi.
  3. Transferă-le în blender și pasează-le.
  4. Varsă pepenele pasat într-o oală la foc mic. Adaugă zmeura, zahărul pudră, esența de vanilie și cea de portocale.
  5. Gătește 15 minute, amestecând încontinuu.
  6. Adaugă gelatina înmuiată și mestecă în continuare până se topește.
  7. Strecoară amestecul într-un castron. Lasă deoparte.
  8. Adaugă albușurile în bolul unui mixer. Bate-le până obții o cremă, adăugând treptat zahărul.
  9. Adaugă câte 2-3 linguri din siropul de pepene și zmeură peste crema din albușuri și amestecă. Continuă până ai integrat tot siropul.
  10. Zdrobește biscuiții în blender.
  11. Servește mousse-ul în pahare, garnisit cu biscuiți zdrobiți și, eventual, cu zmeură, bețișoare de vanilie și câte 1-2 biscuiți Oreo întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *