Mousse de pepene galben
Putem folosi gustul biscuiților Oreo, pe care îi găsim peste tot, pentru a desăvârși mousse-ul din pepene galben și zmeură pe care vi l-am pregătit de data asta. Vom bate niște albușuri ca să avem o bază cremoasă și vom perfecționa totul cu arome de vanilie și portocale. Apoi vom servi totul cu stil.
Ingrediente necesare pentru mousse de pepene galben
3 foi de gelatină
3/4 cană apă
1 pepene galben
60 grame zmeură
2 lingurițe zahăr pudră
esență de vanilie
esență de portocale
30 grame unt
2 albușuri
⅓ cană zahăr
200 grame biscuiți Oreo
Cum să prepari mousse de pepene galben
- Lasă foile de gelatină la înmuiat într-un vas cu apă.
- Curăță pepenele galben de semințe, curăță-l de coajă și taie-l în cuburi.
- Transferă-le în blender și pasează-le.
- Varsă pepenele pasat într-o oală la foc mic. Adaugă zmeura, zahărul pudră, esența de vanilie și cea de portocale.
- Gătește 15 minute, amestecând încontinuu.
- Adaugă gelatina înmuiată și mestecă în continuare până se topește.
- Strecoară amestecul într-un castron. Lasă deoparte.
- Adaugă albușurile în bolul unui mixer. Bate-le până obții o cremă, adăugând treptat zahărul.
- Adaugă câte 2-3 linguri din siropul de pepene și zmeură peste crema din albușuri și amestecă. Continuă până ai integrat tot siropul.
- Zdrobește biscuiții în blender.
- Servește mousse-ul în pahare, garnisit cu biscuiți zdrobiți și, eventual, cu zmeură, bețișoare de vanilie și câte 1-2 biscuiți Oreo întregi.