Mousse de rubarbă

  • Dificultate: Foarte mică
  • 2 ore
  • 2 porții

Poți prepara mousse-uri cam din orice. Trebuie doar să ții cont că este vorba despre un desert cremos. În cazul de față am flambat în coniac rubarbă tăiată cubulețe și am pasat-o, integrând-o într-un astfel de mousse. Unul bazat pe frișcă și aromatizat cu coajă rasă de lime.

Ingrediente necesare pentru mousse de rubarbă

1 cană frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
3 gălbenușuri
1 lingură zahăr
200 g rubarbă, cubulețe
1 lingură coniac
1 lingură coajă rasă de lime

Cum să gătești mousse de rubarbă

  1. Bate frișca lichidă, adăugând treptat zahărul pudră și gălbenușurile. Continuă să mixezi până obții frișcă. Lasă deoparte.
  2. Pune într-o tigaie, la foc mic, zahărul, rubarba și coniacul. Flambează și sotează.
  3. Completează cu coaja rasă de lime, amestecă și ia de pe foc.
  4. Transferă într-o cană gradată și pasează cu blenderul.
  5. Strecoară într-un castron, adaugă frișca și amestecă.
  6. Transferă într-un poș și pune în pahare.
  7. Lasă-le la rece, apoi servește-le ornate cât mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *