Mousse de rubarbă
Poți prepara mousse-uri cam din orice. Trebuie doar să ții cont că este vorba despre un desert cremos. În cazul de față am flambat în coniac rubarbă tăiată cubulețe și am pasat-o, integrând-o într-un astfel de mousse. Unul bazat pe frișcă și aromatizat cu coajă rasă de lime.
Ingrediente necesare pentru mousse de rubarbă
1 cană frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
3 gălbenușuri
1 lingură zahăr
200 g rubarbă, cubulețe
1 lingură coniac
1 lingură coajă rasă de lime
Cum să prepari mousse de rubarbă
- Bate frișca lichidă, adăugând treptat zahărul pudră și gălbenușurile. Continuă să mixezi până obții frișcă. Lasă deoparte.
- Pune într-o tigaie, la foc mic, zahărul, rubarba și coniacul. Flambează și sotează.
- Completează cu coaja rasă de lime, amestecă și ia de pe foc.
- Transferă într-o cană gradată și pasează cu blenderul.
- Strecoară într-un castron, adaugă frișca și amestecă.
- Transferă într-un poș și pune în pahare.
- Lasă-le la rece, apoi servește-le ornate cât mai frumos.