Ingrediente necesare pentru mucenici muntenești
Pentru aluat:
500 grame făină
sare
2 linguri ulei
200 ml apă caldă
Pentru mucenici:
1 l apă
150 grame zahăr
1 baton scorțișoară
sare
1 linguriță coajă de portocală rasă
1 linguriță coajă de lămâie rasă
1 linguriță esență de vanilie
Cum să prepari mucenici muntenești
Pentru aluat:
- Adaugă ingredientele într-un bol mare și pornește robotul de bucătărie. Amestecă până când obții un aluat omogen.
- Frământă aluatul pe blatul din bucătărie și apoi întinde-l cu făcălețul.
- Decupează forme de mucenici folosind o formă specială.
- Lasă mucenicii peste noapte ca să se usuce.
Pentru mucenici:
- Toarnă apa într-o cratiță și dă-o în fiert.
- Adaugă zahăr, batonul de scorțișoară, sare, coaja de portocală și lămâie și esența de vanilie.
- Dă siropul în fiert până clocotește. Adaugă mucenicii și fierbe-i timp de 10 minute.
- Adaugă nuca prăjită și ține mucenicii pe foc încă 2 minute.
- Lasă-i acoperiți cu capac timp de 20 de minute înainte de a îi servi.