Mucenici muntenești
Mucenicii sunt una dintre rețetele noastre preferate de început de primăvară. De obicei găsim mucenicii gata preparați la supermarket, însă astăzi vă propunem altceva: să îi facem în casă! Aluatul se face destul de ușor, astfel încât această rețetă se pretează chiar dacă sunteti mai putin experimentați în ale bucătăriei. Folosiți instrucțiunile de mai jos, iar mucenicii voștri vor ieși delicioși!
Ingrediente necesare pentru mucenici muntenești
Pentru aluat:
500 grame făină
sare
2 linguri ulei
200 ml apă caldă
Pentru mucenici:
1 l apă
150 grame zahăr
1 baton scorțișoară
sare
1 linguriță coajă de portocală rasă
1 linguriță coajă de lămâie rasă
1 linguriță esență de vanilie
Cum să prepari mucenici muntenești
Pentru aluat:
- Adaugă ingredientele într-un bol mare și pornește robotul de bucătărie. Amestecă până când obții un aluat omogen.
- Frământă aluatul pe blatul din bucătărie și apoi întinde-l cu făcălețul.
- Decupează forme de mucenici folosind o formă specială.
- Lasă mucenicii peste noapte ca să se usuce.
Pentru mucenici:
- Toarnă apa într-o cratiță și dă-o în fiert.
- Adaugă zahăr, batonul de scorțișoară, sare, coaja de portocală și lămâie și esența de vanilie.
- Dă siropul în fiert până clocotește. Adaugă mucenicii și fierbe-i timp de 10 minute.
- Adaugă nuca prăjită și ține mucenicii pe foc încă 2 minute.
- Lasă-i acoperiți cu capac timp de 20 de minute înainte de a îi servi.