Musaca cu piure de cartofi, vinete și brânză Cheddar

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Această musaca savuroasă are suficientă brânză cât să satisfacă și pe cei mai pofticioși fani. Am folosit atât cașcaval, cât și Cheddar sau parmezan care s-au așezat cum trebuie printre cubulețele de vinete și piureul de cartofi. Nu vă sfiiți să adăugați și alte ingrediente dacă vă trec prin minte.

Ingrediente necesare pentru musaca cu piure de cartofi, vinete și brânză Cheddar

4 linguri ulei

1 vânătă

sare

piper

4 cartofi, fierți

2 linguri smântână de gătit

150 grame parmezan, ras

1 linguriță drojdie

200 grame cașcaval, felii subțiri

100 grame brânză Cheddar, rasă

1 ceapă verde, tocată

 

Cum să prepari musaca cu piure de cartofi, vinete și brânză Cheddar

  1. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mic și adaugă cubulețele de vânătă. Asezonează cu sare și piper și gătește-le până când se înmoaie.
  2. Adaugă cartofii fierți într-un bol mare împreună cu 2 linguri de ulei, smântâna, sarea și piperul. Începe să zdrobești cartofii.
  3. Adaugă parmezanul și drojdia și omogenizează cu zdrobitorul.
  4. Acoperă piureul cu folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 15 minute.
  5. Unge un vas termorezistent cu uleiul rămas și întindă jumătate din piure.
  6. Adaugă pe deasupra vinetele și feliile de cașcaval.
  7. Din piureul rămas, formează mici biluțe cam de mărimea unor chifteluțe, pe care le vei așeza deasupra cașcavalului.
  8. Presară Cheddar-ul ras și dă musacaua la cuptor pentru următoarele 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
  9. Înainte de a servi preparatul, presară puțină ceapă verde tocată pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *