Ingrediente necesare pentru musaca cu piure de cartofi, vinete și brânză Cheddar
4 linguri ulei
1 vânătă
sare
piper
4 cartofi, fierți
2 linguri smântână de gătit
150 grame parmezan, ras
1 linguriță drojdie
200 grame cașcaval, felii subțiri
100 grame brânză Cheddar, rasă
1 ceapă verde, tocată
Cum să prepari musaca cu piure de cartofi, vinete și brânză Cheddar
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mic și adaugă cubulețele de vânătă. Asezonează cu sare și piper și gătește-le până când se înmoaie.
- Adaugă cartofii fierți într-un bol mare împreună cu 2 linguri de ulei, smântâna, sarea și piperul. Începe să zdrobești cartofii.
- Adaugă parmezanul și drojdia și omogenizează cu zdrobitorul.
- Acoperă piureul cu folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 15 minute.
- Unge un vas termorezistent cu uleiul rămas și întindă jumătate din piure.
- Adaugă pe deasupra vinetele și feliile de cașcaval.
- Din piureul rămas, formează mici biluțe cam de mărimea unor chifteluțe, pe care le vei așeza deasupra cașcavalului.
- Presară Cheddar-ul ras și dă musacaua la cuptor pentru următoarele 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Înainte de a servi preparatul, presară puțină ceapă verde tocată pe deasupra.