Mușchi de vită cu sos de zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Mușchiul de vită este întotdeauna bine-venit dacă vrei să-ți impresionezi persoana iubită de Valentine’s Day! Pentru a face preparatul mai deosebit, îți sugerăm pentru servire un sos dulce-acrișor de zmeură. Ca garnitură, optați pentru una ușoară, și anume un piure de cartofi cu conopidă. Această combinație va face adevărate ravagii!

Ingrediente necesare pentru mușchi de vită cu sos de zmeură

sare de Himalaya

3 cartofi mari, cubulețe

¼ conopidă

3 linguri unt

50 ml lapte

1 linguriță coajă de lime

piper

400 grame mușchi de vită

2 linguri ulei de măsline

cimbru proaspăt

150 grame zmeură

anason stelat

2 linguri supă de vită

2 linguri vin roșu

1 lingură miere

 

Cum să prepari mușchi de vită cu sos de zmeură

  1. Fierbe cartofii și conopida în apă clocotită cu puțină sare până când poți introduce ușor furculița.
  2. Zdrobește cartofii și conopida într-un bol mare. Adaugă 2 linguri unt, laptele și coaja de lime.
  3. Asezonează cu sare și piper după gust și bate până când obții un piure omogen.
  4. Unge carnea de vită cu o lingură de ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
  5. Încinge uleiul rămas într-o tigaie de fontă pe foc mediu spre mare. Adaugă carnea de vită și rumenește-o timp de 1-2 minute pe parte.
  6. Asezonează cu cimbru și dă-o la cuptor pentru următoarele 7 minute, la 190 de grade Celsius.
  7. Apoi trecem la sosul de zmeură. Trece zmeura printr-o strecurătoare, dând la o parte pulpa.
  8. Încinge sosul de zmeură într-o cratiță pe foc mic, iar în timp ce amesteci adaugă anasonul stelat. Toarnă supa de vită, vinul roșu, mierea, sarea și piperul.
  9. Când sosul a dat în fiert, adaugă și restul de unt, topește-l și închide focul.
  10. Servește carnea de vită cu piureul de legume și sosul de zmeură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *