Ingrediente necesare pentru mușchi de vită cu sos de zmeură
sare de Himalaya
3 cartofi mari, cubulețe
¼ conopidă
3 linguri unt
50 ml lapte
1 linguriță coajă de lime
piper
400 grame mușchi de vită
2 linguri ulei de măsline
cimbru proaspăt
150 grame zmeură
anason stelat
2 linguri supă de vită
2 linguri vin roșu
1 lingură miere
Cum să gătești mușchi de vită cu sos de zmeură
- Fierbe cartofii și conopida în apă clocotită cu puțină sare până când poți introduce ușor furculița.
- Zdrobește cartofii și conopida într-un bol mare. Adaugă 2 linguri unt, laptele și coaja de lime.
- Asezonează cu sare și piper după gust și bate până când obții un piure omogen.
- Unge carnea de vită cu o lingură de ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie de fontă pe foc mediu spre mare. Adaugă carnea de vită și rumenește-o timp de 1-2 minute pe parte.
- Asezonează cu cimbru și dă-o la cuptor pentru următoarele 7 minute, la 190 de grade Celsius.
- Apoi trecem la sosul de zmeură. Trece zmeura printr-o strecurătoare, dând la o parte pulpa.
- Încinge sosul de zmeură într-o cratiță pe foc mic, iar în timp ce amesteci adaugă anasonul stelat. Toarnă supa de vită, vinul roșu, mierea, sarea și piperul.
- Când sosul a dat în fiert, adaugă și restul de unt, topește-l și închide focul.
- Servește carnea de vită cu piureul de legume și sosul de zmeură!