Mușchi file de porc cu sos de prune

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții
Mușchi file de porc cu sos de prune

Un mușchiuleț de porc este câteodată exact ceea ce ne trebuie pentru a ne simți mulțumiți și împliniți, nu-i așa? Pe acesta îl facem la cuptor cu cartofi și cu mere verzi. Și ca să punem punctul pe “I”, vom servi totul cu un sos de prune uscate și vin alb, făcut în unt cu muștar și supă de legume.

Ingrediente

1 cană prune uscate, fără sâmburi
1 cană vin alb
2 mere verzi, feliate
2 cartofi dulci, feliați
1 ceapă, feliată
2 linguri ulei de măsline
sare
1 linguriță rozmarin
piper
1/2 kg mușchiuleț de porc
1 linguriță muștar
1 linguriță unt
1/2 cană supă de legume

Etape

  1. Lasă prunele uscate la înmuiat în vinul alb, într-un castron.
  2. Adaugă merele verzi, cartofii dulci și ceapa într-un castron. Stropește cu 1 lingură de ulei de măsline, asezonează cu sare, rozmarin și piper, apoi amestecă.
  3. Pune mușchiulețul de porc într-un vas termorezistent, asezonează-l pe ambele părți cu sare și piper, apoi adaugă legumele.
  4. Stropește cu uleiul de măsline rămas, apoi bagă la cuptor 35 de minute la 195⁰C.
  5. Încinge o tigaie la foc mic și adaugă prunele cu vinul în care au stat la înmuiat. Adaugă muștarul cu untul și amestecă până ce acesta din urmă se topește.
  6. Completează cu supa de legume și gătește încă 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *