Ingrediente necesare pentru mușchi file de porc cu sos de prune
1 cană prune uscate, fără sâmburi
1 cană vin alb
2 mere verzi, feliate
2 cartofi dulci, feliați
1 ceapă, feliată
2 linguri ulei de măsline
sare
1 linguriță rozmarin
piper
½ kg mușchiuleț de porc
1 linguriță muștar
1 linguriță unt
½ cană supă de legume
Cum să prepari mușchi file de porc cu sos de prune
- Lasă prunele uscate la înmuiat în vinul alb, într-un castron.
- Adaugă merele verzi, cartofii dulci și ceapa într-un castron. Stropește cu 1 lingură de ulei de măsline, asezonează cu sare, rozmarin și piper, apoi amestecă.
- Pune mușchiulețul de porc într-un vas termorezistent, asezonează-l pe ambele părți cu sare și piper, apoi adaugă legumele.
- Stropește cu uleiul de măsline rămas, apoi bagă la cuptor 35 de minute la 195⁰C.
- Încinge o tigaie la foc mic și adaugă prunele cu vinul în care au stat la înmuiat. Adaugă muștarul cu untul și amestecă până ce acesta din urmă se topește.
- Completează cu supa de legume și gătește încă 15 minute.