Muschiuleț de porc cu fasole verde si dovlecel

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Mușchiulețul de porc merge de minune cu o garnitură ușoară, și preparatul de mai jos exemplifică perfect asta. Putem lăsa cartoful deoparte, și să-l servim alături de fasole verde și dovlecel. Ușor și sănătos, nu vi se pare?

Ingrediente necesare pentru muschiuleț de porc cu fasole verde si dovlecel

1 lingură ulei

350 grame mușchiuleț de porc, cubulețe

1 ceapă

2 căței de usturoi, zdrobiți

200 ml apă

300 grame fasole verde fideluță

1 dovlecel, cubulețe

½ ardei iute, tocat

2 linguri sos de roșii

Cum să prepari muschiuleț de porc cu fasole verde si dovlecel

  1. Se încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă mușchiul de porc, și se gătește 8-10 minute. Mușchiul se mută apoi pe o farfurie.
  2. Se adaugă ceapa si usturoiul și se călesc până capătă o culoare aurie.
  3. Se adaugă porcul și apa și se gătesc cu capac timp de 10-12 minute.
  4. Se adaugă fasolea verde, dolvlecelul și ardeiul iute. Se pune iar capacul pentru încă 15 minute.
  5. La final, se adaugă sosul de roșii. Preparatul se mai gătește incă 5 minute cu capacul deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *