Mușchiuleț de porc cu sos de muștar

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Ce-ar fi mușchiulețul de porc fără un sos pe măsură? Încă ar fi bun de mâncat, dar nu ar fi pus în adevărata sa lumină. Așa că mușchiulețul de față, aromatizat, prăjit în tigaie și apoi lăsat la cuptor 20 de minute, va fi servit cu un sos din muștar, vin alb și supă de pui, ba și cu un pic de sirop fără zahăr. Ăsta mușchiuleț!

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar

2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 linguriță cimbru, tocat
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 linguriță usturoi pudră
1 kg mușchiuleț de porc
½ cană vin alb
½ cană supă de pui
2 linguri muștar Dijon
1-2 linguri unt
2-3 lingurițe sirop fără zahăr

Cum să prepari mușchiuleț de porc cu sos de muștar

  1. Într-un castron mic, amestecă uleiul de măsline cu cimbrul, sarea, piperul și usturoiul pudră.
  2. Unge mușchiulețul cu acest sos și pune-l în tigaie la foc mare cu 1-2 lingurițe de ulei. Prăjește-l pe toate părțile.
  3. Bagă-l la cuptor 20 minute la 190⁰C.
  4. Toarnă vinul și supa într-o cratiță la foc mic. Adaugă muștarul și amestecă bine.
  5. Adaugă untul treptat și amestecă până se topește.
  6. Completează cu siropul și fierbe 10 minute la foc mic.
  7. Feliază carnea și servește-o cu sos de muștar deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *