Mușchiuleț de porc cu sos de prune

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Am vrut să preparăm ceva deosebit cu acest mușchiuleț, și noi spunem că am reușit. Mai întâi l-am tras puțin în tigaie pentru a îi da o crustă, apoi am terminat rumenindu-l în cuptor. Pentru el, am pregătit un sos delicios de prune, aromat cu scorțișoară și cimbru. Dacă vreți ceva în plus, vă recomandăm o garnitură de orez, cu un gust mai neutru, pentru a potența restul de arome.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu sos de prune

450 grame mușchiuleț de porc

cimbru proaspăt

sare

piper

3 căței usturoi

250 ml vin roșu

2 batoane scorțișoară

3 prune, fără sâmburi

2 lingurițe gem de prune

 

Cum să prepari mușchiuleț de porc cu sos de prune

  1. Unge mușchiulețul cu ulei de măsline și asezonează-l cu cimbru, sare și piper.
  2. Încinge grătarul și prăjește mușchiulețul timp de 5-6 minute pe toate părțile alături de cățeii de usturoi.
  3. Dă-l apoi la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.
  4. Pune vinul roșu la fiert într-o cratiță mică și adaugă cimbru proaspăt, batoanele de scorțișoară și prunele tăiate pe jumătate.
  5. Adaugă gemul de prune și asezonează cu sare și piper.
  6. Gătește sosul de prune la foc mic timp de 8 minute.
  7. Poți servi preparatul alături de o garnitură de orez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *