Mușchiuleț de porc cu sos de prune
Am vrut să preparăm ceva deosebit cu acest mușchiuleț, și noi spunem că am reușit. Mai întâi l-am tras puțin în tigaie pentru a îi da o crustă, apoi am terminat rumenindu-l în cuptor. Pentru el, am pregătit un sos delicios de prune, aromat cu scorțișoară și cimbru. Dacă vreți ceva în plus, vă recomandăm o garnitură de orez, cu un gust mai neutru, pentru a potența restul de arome.
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu sos de prune
450 grame mușchiuleț de porc
cimbru proaspăt
sare
piper
3 căței usturoi
250 ml vin roșu
2 batoane scorțișoară
3 prune, fără sâmburi
2 lingurițe gem de prune
Cum să prepari mușchiuleț de porc cu sos de prune
- Unge mușchiulețul cu ulei de măsline și asezonează-l cu cimbru, sare și piper.
- Încinge grătarul și prăjește mușchiulețul timp de 5-6 minute pe toate părțile alături de cățeii de usturoi.
- Dă-l apoi la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Pune vinul roșu la fiert într-o cratiță mică și adaugă cimbru proaspăt, batoanele de scorțișoară și prunele tăiate pe jumătate.
- Adaugă gemul de prune și asezonează cu sare și piper.
- Gătește sosul de prune la foc mic timp de 8 minute.
- Poți servi preparatul alături de o garnitură de orez!