Mușchiuleț de porc cu sos de vișine

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

Probabil că cei mai mulți dintre noi știu deja cât de bun este mușchiulețul de porc la cuptor. Oprindu-ne aici cu generalizările, credem că specificul fiecărei rețete este dat printre altele și de sosul folosit pentru aromatizare. În cazul de față, oaspeții voștri vor fi cu siguranță uimiți de sosul de vișine pe care-l veți pregăti din compot în răstimpul în care se face friptura.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu sos de vișine

2 roșii, tăiate cuburi
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat
sare
piper
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 kg mușchi de porc
½ cană vin roșu
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei vegetal
¼ cană făină
2 căni compot de vișine
2 lingurițe zahăr

Cum să prepari mușchiuleț de porc cu sos de vișine

  1. Adaugă roșiile, pătrunjelul și usturoiul într-un castron mai mic, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă.
  2. Așază mușchiul de porc într-un vas de copt termorezistent  și adaugă peste el compoziția.
  3. Stropește-l cu vinul și cu uleiul de măsline.
  4. Lasă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă făina. Amestecă.
  6. Toarnă treptat compotul, amestecând continuu.
  7. Completează cu zahărul și asezonează cu sare și piper, continuând să amesteci. Gătește astfel 15 minute.
  8. Servește mușchiulețul feliat și asezonat cu sosul de vișine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *