Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu sos de vișine
2 roșii, tăiate cuburi
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat
sare
piper
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 kg mușchi de porc
½ cană vin roșu
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei vegetal
¼ cană făină
2 căni compot de vișine
2 lingurițe zahăr
Cum să gătești mușchiuleț de porc cu sos de vișine
- Adaugă roșiile, pătrunjelul și usturoiul într-un castron mai mic, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă.
- Așază mușchiul de porc într-un vas de copt termorezistent și adaugă peste el compoziția.
- Stropește-l cu vinul și cu uleiul de măsline.
- Lasă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă făina. Amestecă.
- Toarnă treptat compotul, amestecând continuu.
- Completează cu zahărul și asezonează cu sare și piper, continuând să amesteci. Gătește astfel 15 minute.
- Servește mușchiulețul feliat și asezonat cu sosul de vișine.