Mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții
Mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon

Ați mai împletit carne până acum? Ei bine, acum ar putea fi o ocazie bună să o faceți. Pentru că tăiatul în fășii lungi și subțiri asigură o pătrundere mai bună a cărnii la cuptor. În plus, mușchiulețul acesta merge de minune cu gustoasa garnitură de mazăre și bacon. Mai ales într-un sos bogat de roșii, aromat cu ceapă și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon

700 grame mușchiuleț de porc

sare

piper

2 linguri de ulei

150 grame bacon, cubulețe

1 ceapă mică, tocată

1 linguriță pătrunjel uscat

100 grame roșii la conservă, tocate

100 ml vin alb

250 grame mazăre congelată

150 ml apă

1 mână pătrunjel, tocat

 

 

Mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon - mod de preparare

  1. Taie mușchiulețul în fâșii subțiri pe lungime, lăsând capătul netăiat. Asezonează-l bine cu sare și piper.
  2. Împletește firele, iar la final prinde cu o scobitoare.
  3. Unge mușchiul cu puțin ulei și dă-l la cuptor pentru 50 de minute, la 190 de grade Celsius.
  4. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie și adaugă baconul. Gătește-l până când își lasă grăsimea.
  5. Adaugă ceapa și pătrunjelul. Amestecă bine, apoi adaugă roșiile și vinul.
  6. Adaugă mazărea și apa. Amestecă, acoperă cu un capac și ține la foc mic preparatul pentru 10 minute.
  7. Ridică capacul și asezonează cu sare și piper. Adaugă pătrunjel, amestecă bine și ia tigaia de pe foc.
  8. Servește garnitura cu mușchiul de porc de la cuptor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *