Mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon
Ați mai împletit carne până acum? Ei bine, acum ar putea fi o ocazie bună să o faceți. Pentru că tăiatul în fășii lungi și subțiri asigură o pătrundere mai bună a cărnii la cuptor. În plus, mușchiulețul acesta merge de minune cu gustoasa garnitură de mazăre și bacon. Mai ales într-un sos bogat de roșii, aromat cu ceapă și pătrunjel.
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon
700 grame mușchiuleț de porc
sare
piper
2 linguri de ulei
150 grame bacon, cubulețe
1 ceapă mică, tocată
1 linguriță pătrunjel uscat
100 grame roșii la conservă, tocate
100 ml vin alb
250 grame mazăre congelată
150 ml apă
1 mână pătrunjel, tocat
Cum să prepari mușchiuleț de porc împletit cu mazăre și bacon
- Taie mușchiulețul în fâșii subțiri pe lungime, lăsând capătul netăiat. Asezonează-l bine cu sare și piper.
- Împletește firele, iar la final prinde cu o scobitoare.
- Unge mușchiul cu puțin ulei și dă-l la cuptor pentru 50 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie și adaugă baconul. Gătește-l până când își lasă grăsimea.
- Adaugă ceapa și pătrunjelul. Amestecă bine, apoi adaugă roșiile și vinul.
- Adaugă mazărea și apa. Amestecă, acoperă cu un capac și ține la foc mic preparatul pentru 10 minute.
- Ridică capacul și asezonează cu sare și piper. Adaugă pătrunjel, amestecă bine și ia tigaia de pe foc.
- Servește garnitura cu mușchiul de porc de la cuptor!