Mușchiuleț de porc în crustă de arahide
Mușchiulețul este poate cea mai bună parte din carnea unui porc. Este fraged, cu destul de puțină grăsime, iar gustul este unul foarte bun. Am vrut să îi dăm o textură crocantă, si am învelit mușchiul în crustă de arahide și puțin muștar Dijon. Este un preparat destul de ușor de făcut, și merge de minune cu un piure (puteți alege unul clasic, de cartofi, sau unul mai ușor, de mazăre sau păstârnac.
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc în crustă de arahide
2 linguri unt de arahide
2 linguri muștar Dijon
sare
piper
1 lingură ulei vegetal
450 grame mușchiuleț de porc
100 grame arahide tocate
250 ml apă
Cum să prepari mușchiuleț de porc în crustă de arahide
- Amestecă untul de arahide, muștarul, sarea și piperul într-un bol mic.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă mușchiulețul și prăjește-l în tigaie timp de 4 minute, întorcându-l cu grijă pe toate părțile.
- Ia mușchiulețul de pe foc și unge-l cu amestecul de unt de arahide, acoperindu-l complet.
- Dă-l apoi prin arahidele tocate pentru a forma crusta.
- Pune-l într-un vas termorezistent și toarnă apă pentru a-i acoperi fundul.
- Dă mușchiulețul la cuptor pentru 40 de minute la 170 de grade Celsius.