Mușchiuleț de porc la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Înainte de a băga mușchiulețul de porc la cuptor, hai să-l condimentăm cum se cuvine. Asta poate să însemne și un amestec de usturoi, busuioc, cimbru și rozmarin, alături de uleiul de măsline și de nelipsitele sare (de mare) și piper. Acum, la cuptor cu dânsul!

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc la cuptor

2 căței de usturoi
1-2 lingurițe busuioc uscat
1-2 lingurițe cimbru uscat
1-2 lingurițe rozmarin uscat
sare de mare
boabe de piper
1-2 lingurițe ulei de măsline
1 kg mușchiuleț de porc

Cum să prepari mușchiuleț de porc la cuptor

  1. Pune usturoiul împreună cu busuiocul, cimbrul și rozmarinul în blender. Asezonează cu sare de mare și boabe de piper, stropește cu ulei de măsline și mixează.
  2. Tapetează un vas de copt cu folie de aluminiu și așază carnea înăuntru.
  3. Unge-o cu amestecul de condimente, apoi bag-o la cuptor 50 minute la 225⁰C.
  4. Servește cu garnitura preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *