Mușchiuleț de porc la tigaie cu ardei gras și ananas

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Mai încercăm o rețetă cu iz asiatic? Niște mușchiuleț de porc tras la tigaie împreună cu tot felul de bunătăți pline de arome: trei feluri de sosuri, ananas, ardei grași și nelipsitele ceapă și usturoi. Ca o sugestie de servire, pune mâncarea în farfurie pe un pat de verdeață (salată, rucola etc.) și mai pune alături și un pic de lămâie.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc la tigaie cu ardei gras și ananas

1 lingură ulei de rapiță
700-750 grame mușchiuleț de porc, tăiat cubulețe
1 ceapă, felii subțiri sau julienne
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ardei gras verde, tăiat julienne
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
½ ananas, cubulețe
1 linguriță ulei de susan
1 lingură sos tamari
2 lingurițe sos de chili
2-3 linguri susan alb

Cum să prepari mușchiuleț de porc la tigaie cu ardei gras și ananas

  1. Încinge uleiul de rapiță într-o tigaie, apoi rumenește carnea 3-4 minute la foc vioi.
  2. Redu focul, adaugă și ceapa cu usturoiul și călește-le.
  3. Adaugă ardeii grași și ananasul. Mai gătește 3 minute.
  4. Asezonează cu sosurile (susan, tamari și chili) și mai gătește 5-6 minute.
  5. Adaugă susanul, amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *