Mușchiuleț de porc servit cu porumb în stil mexican
Mușchiulețul de porc este o carne extrem de gustoasă, cu o frăgezime aparte. Dacă vrem să îi dăm cel mai bun gust, trebuie să o marinăm cu suc de lime și sos de soia. O veți găti mai întâi pe aragaz, iar apoi la cuptor, unde vom elibera arome nebănuite. Iar ca garnitură, mergem pe ceva ușor, și anume porumb dulce la tigaie, gătit în unt.
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc servit cu porumb în stil mexican
Pentru carne:
400 grame mușchiuleț de porc
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe sos de soia
1 lingură suc de lime
1 linguriță coriandru
1 lingură pudră de portocale/coajă rasă de portocală
sare
piper
Pentru garnitură:
1 linguriță ulei
1 lingură unt
rozmarin proaspăt
500 grame porumb dulce
1 ardei iute, felii subțiri
1 lingură suc de lime
sare
Cum să prepari mușchiuleț de porc servit cu porumb în stil mexican
- Taie carnea de porc în felii groase cam de 2 cm.
- Adaugă restul de ingrediente necesare și amestecă bine.
- Lasă carnea la marinat timp de 30 de minute.
- Încinge o tigaie la foc mic și adaugă untul și uleiul. Adaugă rozmarinul și porumbul dulce, apoi amestecă puțin.
- Adaugă ardeiul iute și sucul de lime. Ține preparatul pe foc timp de 6-8 minute, amestecând din când în când.
- Încinge 2 lingurițe de ulei într-o tigaie pe foc mediu. Adaugă carnea de porc și gătește-o timp de 10 minute, pe ambele părți.
- Dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Servește porcul cu porumbul.