Mușchiuleț de porc Wellington

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Astăzi vă invităm la un preparat extrem de savuros! Probabil cunoașteți rețeta clasică de Beef Wellington, dar astăzi ne-am hotărât să schimbăm câte ceva și să venim și cu elemente noi. Am gătit ușor mușchiulețul în tigaie și l-am înfășurat în foietaj, alături de un preparat gustos de ciuperci. Apoi am lăsat cuptorul să-și facă treaba….

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc Wellington

2 linguri ulei

600 grame mușchiuleț de porc

200 grame ciuperci

1 ceapă medie

1 linguriță oregano

1 linguriță ghimbir, ras

2 lingurițe turmeric

sare

piper

1 linguriță pastă de chili

200 grame aluat foietaj

30 grame brânză feta, fărâmițată

1 lingură busuioc proaspăt

1 gălbenuș bătut

Cum să prepari mușchiuleț de porc Wellington

  1. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu spre mare.
  2. Adaugă mușchiulețul și gătește-l timp de 2-3 minute pe parte, pentru a prinde crustă. Lasă-l deoparte.
  3. Adaugă ciupercile într-un blender și pasează-le.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, apoi adaugă ciupercile. Adaugă ceapă și asezonează cu oregano, ghimbir, turmeric, sare și piper.
  5. Amestecă timp de 1-2 minute și adaugă pasta de chili. Ia de pe foc.
  6. Decupează foietajul într-o formă rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 de cm. Întinde amestecul de ciuperci pe mijlocul aluatului.
  7. Completează cu brânză feta, frunze de busuioc, iar la final, mușchiulețul de porc. Înfășoară foietajul în jurul cărnii și acoper-o complet.
  8. Mută preparatul într-un vas de cuptor și unge-l cu gălbenuș. Crestează-l ușor la suprafață și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *