Mușchiuleț de porc Wellington
Astăzi vă invităm la un preparat extrem de savuros! Probabil cunoașteți rețeta clasică de Beef Wellington, dar astăzi ne-am hotărât să schimbăm câte ceva și să venim și cu elemente noi. Am gătit ușor mușchiulețul în tigaie și l-am înfășurat în foietaj, alături de un preparat gustos de ciuperci. Apoi am lăsat cuptorul să-și facă treaba….
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc Wellington
2 linguri ulei
600 grame mușchiuleț de porc
200 grame ciuperci
1 ceapă medie
1 linguriță oregano
1 linguriță ghimbir, ras
2 lingurițe turmeric
sare
piper
1 linguriță pastă de chili
200 grame aluat foietaj
30 grame brânză feta, fărâmițată
1 lingură busuioc proaspăt
1 gălbenuș bătut
Cum să prepari mușchiuleț de porc Wellington
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu spre mare.
- Adaugă mușchiulețul și gătește-l timp de 2-3 minute pe parte, pentru a prinde crustă. Lasă-l deoparte.
- Adaugă ciupercile într-un blender și pasează-le.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, apoi adaugă ciupercile. Adaugă ceapă și asezonează cu oregano, ghimbir, turmeric, sare și piper.
- Amestecă timp de 1-2 minute și adaugă pasta de chili. Ia de pe foc.
- Decupează foietajul într-o formă rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 de cm. Întinde amestecul de ciuperci pe mijlocul aluatului.
- Completează cu brânză feta, frunze de busuioc, iar la final, mușchiulețul de porc. Înfășoară foietajul în jurul cărnii și acoper-o complet.
- Mută preparatul într-un vas de cuptor și unge-l cu gălbenuș. Crestează-l ușor la suprafață și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.