Mușchiuleț de vită cu legume la tigaie

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

La tigaie, la tigaie, dar nu oricum. Dăm mușchiulețului o textură ușor crocantă tăvălindu-l înainte prin mălai. Mălaiul va ajuta și la obținerea unei cărni mai suculente la interior, deci vom avea un contrast minunat de crocant și suculent. Și cum cărnii îi stă bine lângă o garnitură, sotăm și niște legume bune și sănătoase.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de vită cu legume la tigaie

150-200 g broccoli
400 g mușchiuleț de vită, tăiat în două
sare
piper
mălai (pentru crustă)
ulei
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță ghimbir, mărunțit
1 ardei gras roșu, tăiat julienne sau bețișoare
1 ceapă verde, tocată
1 lingură suc de portocale
1 lingură oțet de orez
1 lingură miere
2-3 lingurițe sos de soia
2-3 felii portocală, tăiate în patru

Cum să prepari mușchiuleț de vită cu legume la tigaie

  1. Fierbe broccoli cam 4-5 minute, apoi blanșează-l, transferându-l într-un bol plin cu apă rece.
  2. Asezonează carnea cu sare și piper, apoi tăvălește-o prin mălai.
  3. Prăjește carnea la tigaie cu un pic de ulei, apoi las-o deoparte.
  4. Călește usturoiul și ghimbirul, apoi adaugă ardeiul și ceapa verde și gătește-le și pe ele, asezonând cu sare și piper.
  5. Adaugă sucul de portocale, oțetul de orez, mierea și sosul de soia și mai gătește 1 minut.
  6. Pune și broccoli blanșat, aruncă în tigaie și bucățile de portocală și mai gătește 2-3 minute, amestecând bine.
  7. Servește legumele calde împreună cu carnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *