Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de vită cu legume la tigaie
150-200 g broccoli
400 g mușchiuleț de vită, tăiat în două
sare
piper
mălai (pentru crustă)
ulei
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță ghimbir, mărunțit
1 ardei gras roșu, tăiat julienne sau bețișoare
1 ceapă verde, tocată
1 lingură suc de portocale
1 lingură oțet de orez
1 lingură miere
2-3 lingurițe sos de soia
2-3 felii portocală, tăiate în patru
Cum să gătești mușchiuleț de vită cu legume la tigaie
- Fierbe broccoli cam 4-5 minute, apoi blanșează-l, transferându-l într-un bol plin cu apă rece.
- Asezonează carnea cu sare și piper, apoi tăvălește-o prin mălai.
- Prăjește carnea la tigaie cu un pic de ulei, apoi las-o deoparte.
- Călește usturoiul și ghimbirul, apoi adaugă ardeiul și ceapa verde și gătește-le și pe ele, asezonând cu sare și piper.
- Adaugă sucul de portocale, oțetul de orez, mierea și sosul de soia și mai gătește 1 minut.
- Pune și broccoli blanșat, aruncă în tigaie și bucățile de portocală și mai gătește 2-3 minute, amestecând bine.
- Servește legumele calde împreună cu carnea.