Negresă de Halloween

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Am pregătit acest brownie cu gândul la mult așteptata petrecere de Halloween! Blatul de cacao este aromat cu vanilie și acoperit de o cremă de brânză delicioasă. Am ales să respectăm tematica de Halloween și să colorăm cu culoarea tradițională a sărbătorii. Pe lângă asta, am creat și un model drăguț pentru prăjitură. Încearcă și tu, și vezi ce iese!

Ingrediente necesare pentru negresă de Halloween

Pentru blatul de cacao:

 

150 grame zahăr

15 grame cacao

70 grame făină

sare

1 linguriță praf de copt

2 ouă

50 ml ulei vegetal

1 linguriță esență de vanilie

 

Pentru crema de topping:

 

200 grame cremă de brânză

1 ou

50 grame zahăr

1 linguriță colorant alimentar de culoare portocalie

Cum să prepari negresă de Halloween

  1. Adaugă zahărul, pudra de cacao, făina, praful de copt și sarea într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine cu un tel.
  2. Mixează ouăle, uleiul și esența de vanilie într-un bol separat.
  3. Amestecă cele două compoziții cu o spatulă, până când obții una unitară, omogenă.
  4. Tapetează un vas termorezistent cu hârtie de copt. Lasă deoparte 3-4 linguri din compoziție, iar restul toarnă-o într-un vas de cuptor. Nivelează folosind o spatula.
  5. Pentru cremă : mixează crema de brânză, oul și zahărul într-un bol. Adaugă colorantul și amestecă până obții o compoziție omogenă de culoare portocalie.
  6. Toarnă compoziția portocalie peste cea de cacao și întinde-o cu un cuțit. Adaugă și cele 3-4 linguri lăsate deoparte mai devreme și joacă-te puțin cu o frigăruie de lemn, pentru a crea un model. Poți opta pentru unul de pânză de păianjen.
  7. Dă prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
  8. Este desertul cu care îți poți da musafirii pe spate la petrecerea de Halloween!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *