Negresă de Halloween
Am pregătit acest brownie cu gândul la mult așteptata petrecere de Halloween! Blatul de cacao este aromat cu vanilie și acoperit de o cremă de brânză delicioasă. Am ales să respectăm tematica de Halloween și să colorăm cu culoarea tradițională a sărbătorii. Pe lângă asta, am creat și un model drăguț pentru prăjitură. Încearcă și tu, și vezi ce iese!
Ingrediente necesare pentru negresă de Halloween
Pentru blatul de cacao:
150 grame zahăr
15 grame cacao
70 grame făină
sare
1 linguriță praf de copt
2 ouă
50 ml ulei vegetal
1 linguriță esență de vanilie
Pentru crema de topping:
200 grame cremă de brânză
1 ou
50 grame zahăr
1 linguriță colorant alimentar de culoare portocalie
Cum să prepari negresă de Halloween
- Adaugă zahărul, pudra de cacao, făina, praful de copt și sarea într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine cu un tel.
- Mixează ouăle, uleiul și esența de vanilie într-un bol separat.
- Amestecă cele două compoziții cu o spatulă, până când obții una unitară, omogenă.
- Tapetează un vas termorezistent cu hârtie de copt. Lasă deoparte 3-4 linguri din compoziție, iar restul toarnă-o într-un vas de cuptor. Nivelează folosind o spatula.
- Pentru cremă : mixează crema de brânză, oul și zahărul într-un bol. Adaugă colorantul și amestecă până obții o compoziție omogenă de culoare portocalie.
- Toarnă compoziția portocalie peste cea de cacao și întinde-o cu un cuțit. Adaugă și cele 3-4 linguri lăsate deoparte mai devreme și joacă-te puțin cu o frigăruie de lemn, pentru a crea un model. Poți opta pentru unul de pânză de păianjen.
- Dă prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
- Este desertul cu care îți poți da musafirii pe spate la petrecerea de Halloween!