Noodles cu vită în stil thailandez
Bucătăria thailandeză este una dintre cele mai aromate și spectaculoase din Asia, dacă nu chiar de pe glob. Chiar dacă nu putem călători tocmai până în Thailanda să ne bucurăm de ea, o putem recrea acasă. În același timp, ne vom testa calitățile de bucătar. Haideți astăzi să preparăm o porție de noodles cu carne de vită într-un delicios sos de lapte de cocos.
Ingrediente necesare pentru noodles cu vită în stil thailandez
1 lingură ulei
2 lingurițe ghimbir, tăiat mărunt
1 linguriță coriandru
300 grame pulpă de vită, fâșii subțiri
1 linguriță usturoi pudră
1 lingură sos de soia
½ ardei jalapeno, felii subțiri
2 tulpini sparanghel
100 ml lapte de cocos
1 lingură suc de lămâie
250 grame tăiței fierți
1 morcov, ras
½ linguriță turmeric
1 ceapă verde, tocată
1 mână pătrunjel, tocat
ou fiert (opțional)
lime
fulgi de ardei iute (opțional)
Cum să prepari noodles cu vită în stil thailandez
- Încinge uleiul într-un wok și adaugă ghimbir și coriandru.
- Adaugă vita și gătește-o timp de 5 minute. Adaugă usturoi, sos de soia și ardei iute. Amestecă bine.
- Adaugă sparanghelul, toarnă laptele de cocos și adaugă sucul de lămâie.
- Adaugă tăiței, morcov, turmeric, ceapă verde și pătrunjel.
- Amestecă bine totul cu o lingură de lemn.
- Opțional, poți servi preparatul cu ou fiert, lime și fulgi de ardei, dacă vă place gustul mai picant!