Ingrediente necesare pentru nucă și fulgi de ovăz la cuptor cu fructe de pădure și frișcă
50-60 g unt
1 lingură miere
1 cană fulgi de ovăz
⅓ cană zahăr brun
⅓ cană făină de migdale
⅓ cană nucă mărunțită
2 căni frișcă lichidă
½ cană zahăr pudră
1 linguriță esență de lămâie
150 g cremă de brânză
½ kg fructe de pădure
Cum să gătești nucă și fulgi de ovăz la cuptor cu fructe de pădure și frișcă
- Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă mierea și amestecă.
- Toarnă fulgii de ovăz și zahărul brun și amestecă.
- Completează cu făina de migdale și nuca mărunțită, gătește 2-3 minute, apoi ia de pe foc.
- Tansferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întinde-l într-un strat de 1 cm grosime.
- Bagă la cuptor 15 minute la 180ºC.
- Într-un castron, începe să mixezi frișca lichidă împreună cu zahărul pudră și esența de lămâie.
- Completează cu crema de brânză și continuă să mixezi până obții o cremă omogenă.
- Mărunțește amestecul de nuci și fulgi de ovăz și lasă-l la răcit.
- Adaugă în pahare fructe de pădure, cremă de frișcă și amestec de nuci astfel încât să formeze straturi și servește.