Nucă și fulgi de ovăz la cuptor cu fructe de pădure și frișcă

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 8 porții

Nuci mărunțite, fulgi de ovăz, făină de migdale… Le poți sota un pic în unt, îndulcindu-le cu miere și zahăr brun și lăsa la cuptor un sfert de oră, după care le poți servi cu fructe de pădure și frișcă sau cremă. Bunătățile astea la pahar pot fi servite și reci și la temperatura camerei, ca să nu sufere suplimentar cei pe care îi doare gâtul…

Ingrediente necesare pentru nucă și fulgi de ovăz la cuptor cu fructe de pădure și frișcă

50-60 g unt
1 lingură miere
1 cană fulgi de ovăz
⅓ cană zahăr brun
⅓ cană făină de migdale
⅓ cană nucă mărunțită
2 căni frișcă lichidă
½ cană zahăr pudră
1 linguriță esență de lămâie
150 g cremă de brânză
½ kg fructe de pădure

Cum să gătești nucă și fulgi de ovăz la cuptor cu fructe de pădure și frișcă

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă mierea și amestecă.
  2. Toarnă fulgii de ovăz și zahărul brun și amestecă.
  3. Completează cu făina de migdale și nuca mărunțită, gătește 2-3 minute, apoi ia de pe foc.
  4. Tansferă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Întinde-l într-un strat de 1 cm grosime.
  5. Bagă la cuptor 15 minute la 180ºC.
  6. Într-un castron, începe să mixezi frișca lichidă împreună cu zahărul pudră și esența de lămâie.
  7. Completează cu crema de brânză și continuă să mixezi până obții o cremă omogenă.
  8. Mărunțește amestecul de nuci și fulgi de ovăz și lasă-l la răcit.
  9. Adaugă în pahare fructe de pădure, cremă de frișcă și amestec de nuci astfel încât să formeze straturi și servește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *