Orez basmati cu păstrăv afumat

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Acest orez cu păstrăv afumat este inspirat din bucătăria indiană, unde poartă denumirea de kedgeree. Orezul e gătit cu ceapă în mult unt, iar combinația devine extraordinară când adaugi bucăți de păstrăv afumat. De obicei, se servește cu ouă fierte.

Ingrediente necesare pentru orez basmati cu păstrăv afumat

4 linguri unt

2 cepe albe, tăiate julien

1 lingură pudră de curry

1 cană orez basmati

2 căni supă de pui

sare

piper

300 grame păstrăv afumat

pătrunjel proaspăt, pentru decorat

Cum să prepari orez basmati cu păstrăv afumat

  1. Topește 3 linguri de unt într-un vas mediu, la foc mic. Adaugă ceapa și gătește-o, amestecând din când în când, până când se înmoaie.
  2. Adaugă pudra de curry și orezul. Amestecă.
  3. Adaugă supa de pui și amestecă totul. Adu la punctul de fierbere și apoi acoperă vasul. Gătește la foc mic pentru 15-20 de minute, până când orezul are consistența dorită.
  4. Adaugă resul de unt și asezonează cu sare și piper. Ia orezul de pe foc.
  5. Îndepărtează pielea și oasele păstrăvului, apoi rupe-i carnea în fâșii. Adaugă peștele peste orez și amestecă.
  6. Servește orezul cu păstrăv afumat cu pătrunjel proaspăt și ouă fierte.

2 comentarii

  1. Este excelenta ca gust, usor de preparat. Eu am pus supa de legume/zarzavat(ceapa, morcov, patrumjel, telina. Nu m-am zgarcit la patrunjel verde(2 legaturi mici inauntru si jumatate deasupra). Am tradus-o si am trimis reteta nurorii mele in Irlanda(nu stie bine romaneste).
    Nepotelul adora mancarea indiana , curry, orez.

    • Asta este excelent, Elena! 😀 Este exact ce încercăm să transmitem: oamenii ar trebui să intervină în rețete, să încerce lucruri noi dacă e posibil. Iar dacă rețeta ajunge și până în Irlanda, atunci este perfect. Transmite-i lui ăla micul din partea noastră că nu are gusturi rele. ✌ Mulțumim! 🎈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *