Ingrediente necesare pentru orez basmati cu păstrăv afumat
4 linguri unt
2 cepe albe, tăiate julien
1 lingură pudră de curry
1 cană orez basmati
2 căni supă de pui
sare
piper
300 grame păstrăv afumat
pătrunjel proaspăt, pentru decorat
Cum să gătești orez basmati cu păstrăv afumat
- Topește 3 linguri de unt într-un vas mediu, la foc mic. Adaugă ceapa și gătește-o, amestecând din când în când, până când se înmoaie.
- Adaugă pudra de curry și orezul. Amestecă.
- Adaugă supa de pui și amestecă totul. Adu la punctul de fierbere și apoi acoperă vasul. Gătește la foc mic pentru 15-20 de minute, până când orezul are consistența dorită.
- Adaugă resul de unt și asezonează cu sare și piper. Ia orezul de pe foc.
- Îndepărtează pielea și oasele păstrăvului, apoi rupe-i carnea în fâșii. Adaugă peștele peste orez și amestecă.
- Servește orezul cu păstrăv afumat cu pătrunjel proaspăt și ouă fierte.