Orez cu ciuperci de pădure
O rețetă simplă, perfectă acum în perioada postului, când rețetele vegetariene sunt la mare căutare. Deși la prima vedere poate părea ceva banal, noi ne-am jucat puțin în bucătărie și am îmbunătățit rețeta cu puțin caju tocat, fenicul și condimente precum oregano și nucșoară.
Ingrediente necesare pentru orez cu ciuperci de pădure
3 linguri nuci caju
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată
½ fenicul, tocat
1 morcov, tocat
1 linguriță oregano
sare
piper
1 linguriță nucșoară
½ linguriță fulgi de ardei iute
1 lingură sos de roșii
150 grame orez
200 grame ciuperci de pădure congelate
1 ardei gras roșu, felii subțiri
500 ml apă
Cum să prepari orez cu ciuperci de pădure
- Prăjește nucile caju într-o tigaie timp de 2 minute. Apoi mărunțește-le într-un blender.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa, feniculul și morcovul. Condimentează cu oregano, sare, piper, nucșoară și fulgi de ardei iute. Gătește legumele timp de 2 minute. Toarnă sosul de roșii.
- Adaugă orezeul, ciupercile, ardeiul gras și amestecă bine preparatul.
- Adaugă caju și toarnă apa. Amestecă și acoperă cu un capac.
- Gătește preparatul timp de 15 minute.