Orez cu ciuperci de pădure

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

O rețetă simplă, perfectă acum în perioada postului, când rețetele vegetariene sunt la mare căutare. Deși la prima vedere poate părea ceva banal, noi ne-am jucat puțin în bucătărie și am îmbunătățit rețeta cu puțin caju tocat, fenicul și condimente precum oregano și nucșoară.

Ingrediente necesare pentru orez cu ciuperci de pădure

3 linguri nuci caju

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă, tocată

1/2 fenicul, tocat

1 morcov, tocat

1 linguriță oregano

sare

piper

1 linguriță nucșoară

1/2 linguriță fulgi de ardei iute

1 lingură sos de roșii

150 grame orez

200 grame ciuperci de pădure congelate

1 ardei gras roșu, felii subțiri

500 ml apă

Cum să gătești orez cu ciuperci de pădure

  1. Prăjește nucile caju într-o tigaie timp de 2 minute. Apoi mărunțește-le într-un blender.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  3. Adaugă ceapa, feniculul și morcovul. Condimentează cu oregano, sare, piper, nucșoară și fulgi de ardei iute. Gătește legumele timp de 2 minute. Toarnă sosul de roșii.
  4. Adaugă orezeul, ciupercile, ardeiul gras și amestecă bine preparatul.
  5. Adaugă caju și toarnă apa. Amestecă și acoperă cu un capac.
  6. Gătește preparatul timp de 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *