Orez cu prune uscate

  • Dificultate: Medie
  • 2 porții

Bucătăria românească combină câteodata total surprinzător ingrediente diferite, iar această rețetă de mai jos este un exemplu perfect. Este un preparat destul de întâlnit în zonele rurale, în special în perioada de post. Chiar dacă la început combinația de orez cu ceapa și prune vi se pare puțin ciudată, vă sfătuim să nu fiți conservatori și să încercați măcar o dată!

Ingrediente necesare pentru orez cu prune uscate

1 lingură ulei

1 ceapă verde, tocată

400 ml apă

200 grame prune uscate

sare

1 linguriță zahăr

150 grame orez

 

 

Cum să prepari orez cu prune uscate

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa verde și toarnă jumătate din apă.
  3. Adaugă apoi prunele uscate, sarea și zahărul. Dă apa în clocot.
  4. Adaugă orezul și completează cu restul de apă.
  5. Gătește orezul la foc mic timp de 25 minute, timp în care să scadă apa.

Un comentariu

  1. ESTE o mincare pe care o mincam in copilarie dar astzzi am facut si eu acest pilaf si am mincat 2 portii cred ca ma ingras ca nu stiu cite calorii are, si nu stiu cit reprezinta o portie rezonabila pt. nu stiu caloriile. De obicei imi calculez portia in functie de calorii. MINCAREA SI RETETA DVS ESTE FOARTE BUNA. DAR RECOMAND FARA ZAHAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *