Ostropel de pui

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Ostropelul de pui era acel preparat simplu și savuros pe care îl făcea bunica, iar noi pur și simplu nu ne mai săturam de el. Dacă vrei să recreezi bucatele copilăriei în bucătăria proprie, poți începe cu această rețetă. Ostropelul merge de minune cu mămăliguță sau cu un piure de cartofi. Delicios!

Ingrediente necesare pentru ostropel de pui

1 lingură ulei de măsline

6 pulpe de pui dezosate

1 ceapă roșie, tocată

5 căței usturoi, zdrobiți

100 ml vin alb

400 grame roșii la conservă

50 ml apă

sare

piper

1 lingură pătrunjel tocat

 

Cum să prepari ostropel de pui

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă pulpele de pui și asezonează-le cu sare și piper. Gătește-le timp de 4 minute, cât să se rumenească puțin.
  3. Adaugă ceapa și usturoiul. Toarnă vinul, roșiile la conservă și apa. Amestecă bine și adaugă sare și piper după gust.
  4. Acoperă tigaia cu un capac și gătește puiul timp de 15 minute.
  5. Ridică capacul și întoarce pulpele de pui.
  6. La final, adaugă puțin pătrunjel tocat.
  7. Servește ostropelul cu mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *