Ingrediente necesare pentru ostropel de pui
1 lingură ulei de măsline
6 pulpe de pui dezosate
1 ceapă roșie, tocată
5 căței usturoi, zdrobiți
100 ml vin alb
400 grame roșii la conservă
50 ml apă
sare
piper
1 lingură pătrunjel tocat
Cum să gătești ostropel de pui
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă pulpele de pui și asezonează-le cu sare și piper. Gătește-le timp de 4 minute, cât să se rumenească puțin.
- Adaugă ceapa și usturoiul. Toarnă vinul, roșiile la conservă și apa. Amestecă bine și adaugă sare și piper după gust.
- Acoperă tigaia cu un capac și gătește puiul timp de 15 minute.
- Ridică capacul și întoarce pulpele de pui.
- La final, adaugă puțin pătrunjel tocat.
- Servește ostropelul cu mămăliguță.