Ouă poșate cu fasole verde și bacon

Ouăle merg cu bacon de minune, dar nu sunt chiar cea mai sănătoasă combinație. Haideți astăzi să nu le mai prăjim, ci să le poșăm. Le vom găti în aceeași tigaie cu baconul pentru a lua aromă, dar vom adăuga și puțină fasole verde și ceapă. Preparatul este gata în cel mult 15 minute, astfel că este ideal pentru atunci când ești pe fugă.
Ingrediente necesare pentru ouă poșate cu fasole verde și bacon
1 lingură ulei de măsline
100 grame bacon, tocat
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
150 grame fasole verde congelată
sare
piper
3 ouă
30 grame brânză Cheddar, cubulețe
fulgi de chili
Cum să prepari ouă poșate cu fasole verde și bacon
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă baconul, ceapa și amestecă timp de 2 minute.
- Adaugă usturoiul și fasolea verde. Asezonează cu sare și piper.
- Gătește fasolea timp de 5-7 minute, amestecând cu o lingură de lemn.
- Sparge ouăle direct în tigaie, la distanță unul față de celălalt.
- Asezonează-le cu sare și piper și adaugă brânză Cheddar din loc în loc.
- Acoperă ouăle cu un capac și gătește-le timp de 4-5 minute.