Ouă umplute cu bacon la tigaie

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 4 porții

Aa, ouăle umplute, această mâncare specială de Paști, cu origini vechi în zona italiană. Le poți face și mai speciale dacă adaugi în ecuație un pic de bacon prăjit. Sau chiar mai mult … Iată un aperitiv minunat și un mic dejun de pomină!

Ingrediente necesare pentru ouă umplute cu bacon la tigaie

apă
6 ouă
3 felii bacon
2 linguri maioneză
1 lingură smântână
chives, tocate mărunt
1 lingură muștar
sare
piper

Cum să prepari ouă umplute cu bacon la tigaie

  1. Pune ouăle într-o oală, acoperă-le cu apă și fierbe-le 6-8 minute.
  2. Acoperă oala și lasă-le deoparte.
  3. Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă feliile de bacon.
  4. Prăjește-le până devin crocante.
  5. Decojește ouăle, taie-le pe din două și separă cu grijă gălbenușurile de albușuri.
  6. Pune gălbenușurile într-un castron, mai adaugă maioneza, smântâna, o linguriță sau două de chives și muștarul.
  7. Asezonează cu sare și piper, mărunțește o parte din baconul prăjit, adăugându-l și pe el, apoi omogenizează.
  8. Transferă compoziția într-un poș și umple albușurile.
  9. Servește-le garnisite cu bacon-ul rămas și cu chives.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *