Pâine cu făină integrală și ovăz

Vreți să vă faceți propria pâine sănătoasă acasă? Avem noi o pâine făcută de la zero, cu fulgi de ovăz și făină integrală în compoziție. Fulgii de ovăz au un conținut ridicat de fibre, iar făina integrală are numeroase vitamine, fibre și minerale în plus față de cea obișnuită. Pâinea voastră e gata cam în 2 ore, așa că dacă vă e foame, apucați-vă de treabă.
Ingrediente necesare pentru pâine cu făină integrală și ovăz
150 grame fulgi de ovăz
100 grame făină integrală
2 linguri apă fiartă
2 linguri miere
1 linguriță ulei de măsline
sare
150 ml apă călduță
1 linguriță drojdie instant
1 linguriță zahăr
100 grame făină
ulei
Cum să prepari pâine cu făină integrală și ovăz
- Amestecă fulgii de ovăz și făina integrală într-un bol mare. Toarnă apa fiartă, amestecă bine și lasă deoparte.
- Amestecă mierea, uleiul de măsline și sarea într-un bol mic.
- Ia alt bol și lasă drojdia să se activeze în apă călduță. Adaugă puțin zahăr și lasă deoparte timp de 10 minute.
- Toarnă drojdia peste amestecul de ovăz și făină integrală. Adaugă și amestecul de miere.
- Amestecă bine cu o lingură și completează cu făină.
- Amestecă până când compoziția capătă formă de aluat.
- Frământă aluatul și dă-i o formă rotundă. Unge-l cu puțin ulei și lasă-l la dospit timp de o oră.
- Mută aluatul într-un vas de cuptor rotund și unge din nou cu ulei.
- Presară câțiva fulgi de ovăz pe deasupra.
- Dă pâinea la cuptor pentru 35 de minute, la 190 de grade Celsius.