Ingrediente necesare pentru pâine cu făină integrală și ovăz
150 grame fulgi de ovăz
100 grame făină integrală
2 linguri apă fiartă
2 linguri miere
1 linguriță ulei de măsline
sare
150 ml apă călduță
1 linguriță drojdie instant
1 linguriță zahăr
100 grame făină
ulei
Cum să prepari pâine cu făină integrală și ovăz
- Amestecă fulgii de ovăz și făina integrală într-un bol mare. Toarnă apa fiartă, amestecă bine și lasă deoparte.
- Amestecă mierea, uleiul de măsline și sarea într-un bol mic.
- Ia alt bol și lasă drojdia să se activeze în apă călduță. Adaugă puțin zahăr și lasă deoparte timp de 10 minute.
- Toarnă drojdia peste amestecul de ovăz și făină integrală. Adaugă și amestecul de miere.
- Amestecă bine cu o lingură și completează cu făină.
- Amestecă până când compoziția capătă formă de aluat.
- Frământă aluatul și dă-i o formă rotundă. Unge-l cu puțin ulei și lasă-l la dospit timp de o oră.
- Mută aluatul într-un vas de cuptor rotund și unge din nou cu ulei.
- Presară câțiva fulgi de ovăz pe deasupra.
- Dă pâinea la cuptor pentru 35 de minute, la 190 de grade Celsius.