Pâine în 3 culori

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 12 porții

Această pâine în trei culori este numai bună de pus pe o masă mare de sărbătoare. Merge de minune cu absolut orice preparat, fie că sunt legume, brânzeturi sau mezeluri. Nu am folosit deloc coloranți pentru această rețetă, ci doar ingrediente naturale. Iar savoarea unei pâini de casă nici nu se compară cu cea a celor de cumpărat.

Ingrediente necesare pentru pâine în 3 culori

Pentru stratul roșu:

 

200 grame făină

1 linguriță boia

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță zahăr

1/2 linguriță drojdie proaspătă

1 linguriță pastă de tomate

50 ml apă

 

Pentru stratul verde:

 

200 grame făină

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță drojdie proaspătă

150 ml apă

200 grame spanac

 

Pentru stratul galben:

 

200 grame făină

1/2 linguriță drojdie proaspătă

1/2 linguriță sare

1 linguriță turmeric

100 ml apă

Cum să gătești pâine în 3 culori

  1. Adaugă ingredientele pentru stratul roșu într-un blender și amestecă până obții un amestec omogen.
  2.  Pune aluatul într-un bol uns cu ulei și lasă-l la dospit pentru 40 de minute.
  3. Repetă pașii și pregătește și celelalte două aluaturi.
  4. Întinde apoi aluaturile pe blatul din bucătărie și așază-le unul peste celălalt.
  5. Prinde aluatul din partea cea mai aproape de tine și rulează-l în sens opus.
  6. Pune aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Crestează ușor suprafața aluatului.
  7. Dă pâinea la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *