Pâine în 3 culori
Această pâine în trei culori este numai bună de pus pe o masă mare de sărbătoare. Merge de minune cu absolut orice preparat, fie că sunt legume, brânzeturi sau mezeluri. Nu am folosit deloc coloranți pentru această rețetă, ci doar ingrediente naturale. Iar savoarea unei pâini de casă nici nu se compară cu cea a celor de cumpărat.
Ingrediente necesare pentru pâine în 3 culori
Pentru stratul roșu:
200 grame făină
1 linguriță boia
½ linguriță sare
½ linguriță zahăr
½ linguriță drojdie proaspătă
1 linguriță pastă de tomate
50 ml apă
Pentru stratul verde:
200 grame făină
½ linguriță sare
½ linguriță drojdie proaspătă
150 ml apă
200 grame spanac
Pentru stratul galben:
200 grame făină
½ linguriță drojdie proaspătă
½ linguriță sare
1 linguriță turmeric
100 ml apă
Cum să prepari pâine în 3 culori
- Adaugă ingredientele pentru stratul roșu într-un blender și amestecă până obții un amestec omogen.
- Pune aluatul într-un bol uns cu ulei și lasă-l la dospit pentru 40 de minute.
- Repetă pașii și pregătește și celelalte două aluaturi.
- Întinde apoi aluaturile pe blatul din bucătărie și așază-le unul peste celălalt.
- Prinde aluatul din partea cea mai aproape de tine și rulează-l în sens opus.
- Pune aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Crestează ușor suprafața aluatului.
- Dă pâinea la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade Celsius.