Pâinici umplute cu roșii uscate
Nu este greu să faci pâine în casă, dar dacă tot o faci ce-ar fi să prepari ceva mai special? De exemplu, ai putea să o prepari sub formă de pâinici sau chifle, pe care să le umpli cu roșii uscate. Dacă respecți toți pașii vor ieși atât de bune că le vei putea mânca și goale.
Ingrediente necesare pentru pâinici umplute cu roșii uscate
½ kg făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
3 căni apă caldă
1 cană unt topit
2 căni roșii uscate
oregano
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să prepari pâinici umplute cu roșii uscate
- Adaugă făina, drojdia și un pic de sare în bolul mixerului pentru aluaturi.
- Completează cu apa caldă și 1/2 cană de unt topit, apoi mixează până obții un aluat.
- Acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 60 minute.
- Învelește fiecare roșie uscată în aluat și așaz-o într-o tavă de copt cu margine detașabilă. Dacă folosești tot aluatul, vei putea umple 2 astfel de tăvi.
- Asezonează cu oregano și bagă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Amestecă untul topit rămas cu usturoiul zdrobit și unge pâinicile. Lasă-le 30 minute să se pătrundă.