Ingrediente necesare pentru pâinici umplute cu roșii uscate
½ kg făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
3 căni apă caldă
1 cană unt topit
2 căni roșii uscate
oregano
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să prepari pâinici umplute cu roșii uscate
- Adaugă făina, drojdia și un pic de sare în bolul mixerului pentru aluaturi.
- Completează cu apa caldă și 1/2 cană de unt topit, apoi mixează până obții un aluat.
- Acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 60 minute.
- Învelește fiecare roșie uscată în aluat și așaz-o într-o tavă de copt cu margine detașabilă. Dacă folosești tot aluatul, vei putea umple 2 astfel de tăvi.
- Asezonează cu oregano și bagă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Amestecă untul topit rămas cu usturoiul zdrobit și unge pâinicile. Lasă-le 30 minute să se pătrundă.