Ingrediente necesare pentru pancakes cu sfeclă roșie
300 grame sfeclă roșie, tăiată cubulețe și fiartă
1 cană lapte
1 ou
1 lingură unt topit
1 lingură sirop de arțar
1 linguriță extract de vanilie
sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 cană făină
zahăr pudră
Cum să gătești pancakes cu sfeclă roșie
- Adaugă sfecla în blender și zdrobește-o. Adaugă și laptele. Omogenizează.
- Adaugă oul, untul topit, siropul de arțar, extractul de vanilie și sfecla într-un castron. Omogenizează cu telul.
- Completează cu un pic de sare, cu bicarbonatul și făina, apoi continuă omogenizarea.
- Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă cam 1/2 de polonic (sau 3-4 linguri) de compoziție de sfeclă și prăjește 4 minute sau până se rumenesc pe ambele părți. Procedează la fel și cu compoziția rămasă.
- Servește-le udate cu sirop de arțar și garnisite cu zahăr pudră (opțional și cu fructe de pădure).