Pancakes cu sfeclă roșie

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Ce-ar fi dacă am colora pancake-urile cu o nuanță de roșu? Dar fără a folosi vreun colorant alimentar chimic. Nu, totul natural! Ei bine, am utilizat sfeclă roșie fiartă. Ca arome am folosit siropul de arțar și nelipsitul extract de vanilie. Încerci și tu?

Ingrediente necesare pentru pancakes cu sfeclă roșie

300 grame sfeclă roșie, tăiată cubulețe și fiartă

1 cană lapte

1 ou

1 lingură unt topit

1 lingură sirop de arțar

1 linguriță extract de vanilie

sare

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 cană făină

zahăr pudră

Cum să prepari pancakes cu sfeclă roșie

  1. Adaugă sfecla în blender și zdrobește-o. Adaugă și laptele. Omogenizează.
  2. Adaugă oul, untul topit, siropul de arțar, extractul de vanilie și sfecla într-un castron. Omogenizează cu telul.
  3. Completează cu un pic de sare, cu bicarbonatul și făina, apoi continuă omogenizarea.
  4. Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie la foc mic.
  5. Adaugă cam 1/2 de polonic (sau 3-4 linguri) de compoziție de sfeclă și prăjește 4 minute sau până se rumenesc pe ambele părți. Procedează la fel și cu compoziția rămasă.
  6. Servește-le udate cu sirop de arțar și garnisite cu zahăr pudră (opțional și cu fructe de pădure).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *