Pandișpan cu frișcă și fructe
Iarna este sezonul în care punem la bătaie cuptorul, așa că este un motiv în plus să coacem un pandișpan delicios. Acesta de mai jos este acoperit cu frișcă și fructe proaspete, deci are un gust răcoritor, numai bun pentru a încheia o masă copioasă. Poți folosi frișcă de cumpărat, însă întotdeauna o recomandăm pe cea de casă.
Ingrediente necesare pentru pandișpan cu frișcă și fructe
6 ouă
300 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
½ linguriță sare
1 lingură ulei de măsline
200 grame făină
frișcă
fructe (puteți alege conform preferințelor)
Cum să prepari pandișpan cu frișcă și fructe
- Mixează ouăle cu zahărul folosind un blender. În timp de mixezi, adaugă treptat esența de vanilie și sarea. Continuă până obții un amestec omogen.
- Adaugă uleiul de măsline și făina dată printr-o sită.
- Încorporează folosind o spatulă.
- Toarnă aluatul într-un vas rotund de cuptor, cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
- Dă tortul la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Lasă tortul să se răcească și taie-l pe orizontală. Întinde jumătate din frișcă pe partea sa de jos.
- Acoperă tortul cu partea de sus și întinde frișca rămasă.
- Adaugă fructele tale preferate! Noi am folosit coacăze, struguri, smochine și mandarine.