Pandișpan cu prune

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 8 porții

Sunt câteva sute de ani bune de când pandișpanul a pătruns și pe teritorul țării noastre și de atunci n-a mai fost lăsat să plece. Din rețetarele destinate celor mai avuți a trecut apoi în simigerii și pe la bâlciuri și târguri, pentru ca apoi să ajungă direct în cuptoarele sau cofetăriile noastre. Iată o variantă cu prune…

Ingrediente necesare pentru pandișpan cu prune

5 gălbenușuri
sare
1 cană ulei
5 albușuri
sare
200-250 g zahăr
1-2 linguri suc de lămâie
coajă de lămâie rasă
extract de vanilie
1 linguriță praf de copt
300 g făină
prune fără sâmburi, tăiate pe jumate
griș
zahăr pudră

Cum să gătești pandișpan cu prune

  1. Mixează gălbenușurile cu uleiul și cu un pic de sare până când obții o compoziție omogenă deschisă la culoare. Lasă deoparte.
  2. Bate albușurile până obții o cremă, adăugând și un praf de sare.
  3. Continuă să mixezi, încorporând și zahărul, apoi adăugând sucul de lămâie, coajă de lămâie rasă, extract de vanilie și praf de copt.
  4. Completează cu compoziția de gălbenușuri și omogenizează.
  5. Încorporează, treptat, și făina.
  6. Transferă aluatul într-un vas de copt și adaugă prunele după ce le-ai dat prin griș.
  7. Dă la cuptor 45 de minute la 175ºC.
  8. Presară cu zahăr pudră, porționează și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.