Ingrediente necesare pentru pandișpan pufos cu lămâie
200 grame unt
100 grame zahăr
4 ouă
150 grame făină
coajă rasă de la o lămâie
50 ml suc de lămâie
50 grame zahăr pudră
Cum să gătești pandișpan pufos cu lămâie
- Mixează untul și zahărul într-un bol mare.
- În timpul în care mixezi, adaugă treptat ouăle.
- Adaugă făina, încorporeaz-o și fă la fel și cu coaja de lămâie.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și toarnă aluatul de pandișpan, apoi întinde-l frumos în tavă.
- Dă-l la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Amestecă sucul de lămâie cu zahărul pudră într-un bol mic.
- Scoate tigaia din cuptor și înțeapă aluatul folosind capătul unei lingurițe.
- Toarnă amestecul de suc de lămâie peste pandișpan și lasă-l să se răcească înainte de a tăia din el.