Pandișpan pufos cu lămâie

Câteodată preparatele simple sunt cele de care avem nevoie, și acesta de aici este un exemplu perfect. Este un pandișpan moale și pufos, aromat cu unt și coajă de lămâie din belșug. În timpul în care se coace, puteți pregăti glazura de lămâie. Dacă aveți și musafiri cu atât mai bine, fiindcă vor fi cu siguranță impresionați de acest desert.
Ingrediente necesare pentru pandișpan pufos cu lămâie
200 grame unt
100 grame zahăr
4 ouă
150 grame făină
coajă rasă de la o lămâie
50 ml suc de lămâie
50 grame zahăr pudră
Cum să prepari pandișpan pufos cu lămâie
- Mixează untul și zahărul într-un bol mare.
- În timpul în care mixezi, adaugă treptat ouăle.
- Adaugă făina, încorporeaz-o și fă la fel și cu coaja de lămâie.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și toarnă aluatul de pandișpan, apoi întinde-l frumos în tavă.
- Dă-l la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Amestecă sucul de lămâie cu zahărul pudră într-un bol mic.
- Scoate tigaia din cuptor și înțeapă aluatul folosind capătul unei lingurițe.
- Toarnă amestecul de suc de lămâie peste pandișpan și lasă-l să se răcească înainte de a tăia din el.