Pandișpan pufos cu lămâie

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții
Pandișpan pufos cu lămâie

Câteodată preparatele simple sunt cele de care avem nevoie, și acesta de aici este un exemplu perfect. Este un pandișpan moale și pufos, aromat cu unt și coajă de lămâie din belșug. În timpul în care se coace, puteți pregăti glazura de lămâie. Dacă aveți și musafiri cu atât mai bine, fiindcă vor fi cu siguranță impresionați de acest desert.

Ingrediente necesare pentru pandișpan pufos cu lămâie

200 grame unt

100 grame zahăr

4 ouă

150 grame făină

coajă rasă de la o lămâie

50 ml suc de lămâie

50 grame zahăr pudră

 

Pandișpan pufos cu lămâie - mod de preparare

  1. Mixează untul și zahărul într-un bol mare.
  2. În timpul în care mixezi, adaugă treptat ouăle.
  3. Adaugă făina, încorporeaz-o și fă la fel și cu coaja de lămâie.
  4. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și toarnă aluatul de pandișpan, apoi întinde-l frumos în tavă.
  5. Dă-l la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Amestecă sucul de lămâie cu zahărul pudră într-un bol mic.
  7. Scoate tigaia din cuptor și înțeapă aluatul folosind capătul unei lingurițe.
  8. Toarnă amestecul de suc de lămâie peste pandișpan și lasă-l să se răcească înainte de a tăia din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *